Bøger / faglitteratur

Global ulighed : en ny tilgang til globaliseringens tidsalder


Beskrivelse


Præsentation af den såkaldte "elefantkurve", som kort fortalt viser, at mens uligheden stiger i de vestlige lande, så falder den globalt set. Viser de dynamikker, der genererer uligheden på verdensplan, samt hvilke politiske tiltag der er nødvendige for at opnå større økonomisk retfærdighed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jan. 2020

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 20. jan. 2020

Til dig, som er interesseret i moderne økonomi på akademisk niveau, er her en bog, som allerede regnes for et hovedværk med sin analyse af cykliske forløb i udviklingen af den globale ulighed.

Bogen, som oprindelig kom på engelsk i 2016, præsenterer den såkaldte "elefantkurve", som kort fortalt viser, at mens uligheden stiger i de vestlige lande, så falder den globalt set. Det betyder også, at mens Vestens arbejder- og middelklasse oplever mindre vækst, så oplever verdens allerrigeste, sammen med en asiatisk middelklasse, stadig større rigdom. Bogen er i 5 kapitler med overskrifterne: "Den globale middelklasse og de globale plutokrater", "Ulighed i de enkelte lande", "Uligheden mellem landene", "Global ulighed i dette århundrede og det næste". Det afsluttende kapitel stiller spørgsmålet "Hvad bliver det næste" og opstiller "Ti korte overvejelser om indkomstmulighedens og globaliseringens fremtid". Bogen har forord af økonomen Thomas Piketty. Den serbiske-amerikanske økonom Branko Milanovic er født i 1953 og professor ved City University of New York.

Banebrydende og tankevækkende bog med en skarp og klar analyse af, hvordan uligheden bevæger sig i globaliseringens tidsalder. Og vel at mærke en bog som også præsenterer løsningsforslag til at håndtere uligheden i en globaliseret verden.

Oplagt at sammenligne med andre førende økonomer fx Piketty i Ulighedens økonomiUlighed og Atkinson i UlighedOplagt at sammenligne med andre førende økonomer fx Piketty i ens økonomi og Atkinson i .