Gå til indholdGlimt af Amerika


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

519 sider: ill.

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Portræt af det amerikanske samfund og amerikanerne formidlet igennem en række danske journalister og forskere, der alle har haft USA tæt inde på livet


Anmeldelser (1)


27. feb. 2015

En række - hovedsageligt yngre - forskere og journalister beretter om personlige oplevelser i forbindelse med faglige USA-besøg i stort set alle delstater. For alle med interesse i USA.

En stor del af de yngre skribenter er eller har været tilknyttet politik-sitet kongressen.com. Hver leverer meget personlige beretninger om gode, dårlige, overraskende, lærerige m.m. oplevelser rundt om i USA. De fleste artikler er illustreret med et sort/hvid foto fra forfatterens kamera. Artiklerne spænder fra frivilligt arbejde i suppekøkkener, ophold hos hjemløse til praktik i Kongressen og møde med daværende præsident George W. Bush.

Den causerende tilgang giver et meget bredt og oplysende billede sammensat af en række glimt. Der bliver trods den personlige indfaldsvinkel - eller måske på grund af den - videreformidlet et nuanceret billede på tværs af hele supermagten.

Bogen ligger fint i forlængelse af en række tilsvarende bøger, der dog kun har en forfatter, fra Amerikanske billeder


Amerika under huden


over fx Andreas Fugl Thøgersens Amerika under hudenBogen ligger fint i forlængelse af en række tilsvarende bøger, der dog kun har en forfatter, fra Amerikanske billeder over fx Andreas Fugl Thøgersens Bogen ligger fint i forlængelse af en række tilsvarende bøger, der dog kun har en forfatter, fra Amerikanske billeder over fx Andreas Fugl Thøgersens Amerika under huden.

Lektørudtalelse

Af

Per Månson


Informationer og udgaver

Bog

2015

Lydbog (net)

2015

Ebog

2015