Gå til indholdGlansbilleder


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

283 sider

Udgivet

2021

genre/form

erindringerOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Geeti Amiri's (f. 1989) personlige beretning om en opvækst som flygtning i Danmark. Om kultursammenstød og kampen for at vinde retten til eget liv. Om frihedsberøvelse, vold og tvangsfjernelse, samt om forældrenes historie og om den kulturelle baggrund, der er en del af hendes skæbne


Anmeldelser (8)


31. okt. 2016

En stærk, personlig fortælling om at finde vej til frihed som ung dansk kvinde med afghanske rødder, om splittelse og hjemløshed, om kulturelt pres og et velmenende system-Danmark. For alle samfundsinteresserede, inkl. unge voksne og læsekredse.

Geeti Amiri, f. 1989, er dansk af afghansk familie og blev et par år efter faderens død fjernet fra sit hjem pga storebroderens vold. Hun er smuk, begavet, velformuleret, er succesfuld blogger og samfundsdebattør og regnes som mønsterbryder. I denne bog fortæller hun, hvordan glansbilledet af hende går i stykker efter en opslidende kamp for altid at fremstå som perfekt. Første del af bogen fortæller om hendes liv, i anden del går hun tilbage og fortæller forældrenes historie og om den kulturelle baggrund, der er en del af hendes skæbne.

En vedkommende, nuanceret, velskrevet beretning om at være fremmed og om den hjemløshed, der er prisen for at ville være sig selv: ikke leve op til normerne for afghanske kvinder, ikke være system-Danmarks medgørlige succes-historie, ikke være et glansbillede på andres præmisser. En fortælling om mod og oprør for at vinde frihed - men også om, hvad det koster.

Geeti Amiri nævner bl.a. Amalie Skram som én af de forfattere, der hjalp i hendes søgen efter identitet. Også Rushy Rashids selvbiografier, som fortæller om en vej til frihed. Andre nyere afghanske kvindeskæbner er fx Skæbnens spil


Geeti Amiri nævner bl.a. Amalie Skram som én af de forfattere, der hjalp i hendes søgen efter identitet. Også Rushy Rashids selvbiografier, som fortæller om en vej til frihed. Andre nyere afghanske kvindeskæbner er fx Skæbnens spil.

Lektørudtalelse

Af

Marianne Majgaard Jensen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Louise Østergaard

2016-11-17

Politiken

Af

Nazila Kiwi

d. 25. nov. 2016

Jyllands-posten

Af

Lone Nørgaard

d. 15. nov. 2016

Kristeligt dagblad

Af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 8. nov. 2016

Berlingske tidende

Af

Søren Kassebeer

d. 12. nov. 2016

Weekendavisen

Af

Jeppe Matzen

d. 11. nov. 2016

Information

Af

Charlotte Aagaard

d. 8. nov. 2016


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2022

Punktskrift

2022

Ebog

2022

Ebog

2016

Bog

2021

Bog

2020

Bog

2019

Bog

2016

Bog stor skrift

2017