Gå til indholdGhitas roser : smil til dit skvalderkål


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

166 sider: ill. i farver

Udgivet

2012

Originaludgave

2011


Anmeldelser (4)


31. mar. 2011

En underholdende, havefilosofisk bog for alle, der interesserer sig for Ghita Nørby og deler hendes interesse for roser.

Torben Thim, kunstner og ejer af en kendt rosenplanteskole, og skuespillerinden Ghita Nørby har passionen for roser til fælles. Torben Thim optræder både i rollen som interviewer og samtalepartner,og de to causerer, undertiden lidt springende, over rosens historie, dens væsen og symbolik, dens rolle i H.C.Andersens eventyr m.m. Stort og småt vendes i et mundret sprog med enkelte strejf af poesi, og undervejs får vi et lille indtryk af Ghitas univers, der også indbefatter tre specielle hunde af racen saluki. Bogen er gennemillustreret med fine fotos af Ghitas store rosenhave og enkelte udvalgte roser herfra samt fotos fra Ghitas barndom og hendes karriere og gengivelser af Redoutés smukke rosenportrætter.

Bogen er hverken en traditionel biografi eller en vejledning i rosendyrkning, men skriver sig ind i rækken af samtalebøger, hvor to mennesker, i dette tilfælde to kulturpersonligheder, causerer over et emne ud fra en personlig synsvinkel.

En gennemillustreret samtalebog til lystlæsning, hvor en kendt skuespillerinde og ejeren af en berømt rosenplanteskole causerer over rosen og dens væsen, dens historie og symbolik m.m. Bogen er en hyldest til både blomsternes dronning og en bemærkelsesværdig kvinde.

Lektørudtalelse

Af

Jytte Kjær Schou

Politiken

Af

Søren Ryge Petersen

d. 7. maj. 2011

Kristeligt dagblad

Af

Helle Sahl Madsen

d. 29. mar. 2011

Børsen

Af

Birthe Lauritsen

2011-03-25


Informationer og udgaver

Bog

2012

Bog

2011