Bøger / faglitteratur / erindringer

Gert - livsfangen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
237 sider
Udgivet
2012
Ophav
Genre og form
erindringer, opbyggelig litteratur

Beskrivelse


Forfatteren fortæller sin historie om et liv, der i lange perioder var fyldt med druk, vold, stoffer og fængselsophold. Under et fængselsophold blev Gert kristen, og det blev et vendepunkt, som forandrede hans liv.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2012

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 18. sep. 2012

Til interesserede i personlige beretninger fra folk med et hårdt liv. En biografi om livstidsfangen Gert, der tager sit liv op til revision og og finder en vej ud af mørket.

Om tro kan flytte bjerge er måske for meget sagt, men det kan i hvert fald flytte mennesker. I denne bog får vi Gerts historie. Det er en historie om et liv, der i lange perioder var fyldt med druk, vold, stoffer og fængselsophold. Men en dag, mens han sad i sin fængselscelle, fik han en bibel, som han begyndte at læse i. Det blev et vendepunkt. Gert blev kristen, og hans liv blev forandret. Det er dog ikke kun en dans på roser efter han har fundet et religiøst ståsted i sit liv, for fortiden kan man ikke flygte fra. Gerts historie er medrivende, skrevet af ham selv, med humor og råhed, hvor der ikke bliver lagt fingre imellem i beskrivelserne. Gerts historie er af og til lidt for frelst, men den afvæbnende humor gør, at det ikke bliver alt for religiøst. Slangord som "sild", i stedet for piger og "varerne" i stedet for stoffer, er skrevet i kursiv i bogen. Det gør det ret irriterende at læse, da man sjældent er i tvivl om hvad der menes.

Kan minde om bøgerne i serien Virkelighedens verden. Og bøger om og af indsatte som fx: Kronvidnet : Hells Angels indefra fra 2011 og Gangster fra 2010.

En meget personlig beretning om troens evne til at få mennesker til overkomme de mest umulige ting.


Kristeligt dagblad

d. 3. nov. 2012

af

af

Kristian Østergaard

d. 3. nov. 2012