Gå til indholdGensyn med Broken Harbour


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

541 sider

Udgivet

2013

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Krimi. I Brianstown, som finanskrisen har efterladt som en ufærdig spøgelsesby, findes en mand og hans to børn myrdet. Konen svæver mellem liv og død. Kriminalinspektør Mick Kennedy bliver konfronteret med fortidens dæmoner, mens han skal forsøge at opklare sagen og finde morderen


Anmeldelser (6)


8. maj. 2013

Det er en fremragende spændingsroman, der kombinerer de klassiske krimidyder med psykologiske aspekter, der får det hele til at spille sammen til en "krimi-tragedie". Kan formidles som "den krimi, du ikke vidste du manglede at læse" eller "krimier kan meget mere end "bare" underholde".

I Brianstown, der tidligere hed Broken Harbour, finder man i et hus ligene af Patrick Spain og hans to små børn, mens moderen svæver mellem liv og død. Kriminalinspektør Mick Kennedy sættes på sagen. Gensyn med Broken Harbour er på overfladen en klassisk krimi med skarpt fokus på selve opklaringsarbejdet. Men efter at den formåede morder fanges, skifter romanen gear og bliver til et hjerteskærende portræt af en familie, og en politimand, i opløsning. Ikke for sarte sjæle. Den irske forfatter Tana French har en sikker hånd om sine troværdige personer, og da hun for alvor folder tragedien ud for læseren, sidder man rørt tilbage. Desuden formår hun, på nærmest gotisk vis, at gøre Brianstown/Broken Harbour til et sted, som kan få folk til at gå fra forstanden. Det er den fjerde selvstændige roman fra French, der er centreret om drabsafdelingen i Dublin,.

Jeg anbefaler at man læser krimien Fremmed gæst af Håkan Östlundh eller den fremagende Mystic river af Dennis Lehane, der også på fornem vis favner den psykologiske dybde og det menneskelige forfald.

Velskrevet, spændende og rørende "krimi-tragedie", der bør stå på alle landets biblioteker.

Lektørudtalelse

Af

Jacob Holm Krogsøe

Litteratursiden.dk [online]

Af

Karen Kærgård

2013-08-16

Politiken

Af

Rasmus Bech

d. 23. nov. 2013

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 25. maj. 2013

Weekendavisen

Af

Katinka Bruhn

d. 5. jul. 2013

Information

Af

Iben Albinus Sabroe

d. 7. jun. 2013


Informationer og udgaver

Bog

2013

Ebog

2013

Lydbog (cd-mp3)

2013

Lydbog (net)

2013