Bøger / faglitteratur

Gå : en hyldest til vandringen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En bog som hylder det "at gå" og som kan læses af alle, amatører som professionelle, der gerne vil sætte denne aktivitet i perspektiv, både nutidigt, historisk og litterært.

Indhold

Vandringens virkelighed (Stig Olesen: Har du nået dine 10.000 i dag?. Bente Klarlund Pedersen: "Tab for alt ikke lysten til at gå" : om vandring og sundhed. Jens Meulengracht-Madsen: Dyrehavevandringer. Nanna Simonsen: Jeg går ikke ret gerne. Rune Engelbreth Larsen: Vildere vandringer i fremtidens danske natur). Fodfolk (Henry David Thoreau: Om at vandre. Per Lindsø Larsen: Fodturen : på farten med vandringens største filosof: Ludvig Feilberg. Martin Gylling: Fodnoter til litteraturhistorien : på farten med danske forfattere. Dan Turèll: Gennem byen sidste gang. Jens Peter Munk: Ud i verden : guldalderkunstnerne på vandring. Martin Zerlang: En vidunderlig by til vandreture : flanører og føljetonister i Buenos Aires. Thomas Boberg: Chûcura : fra en vandretur i Huayhuash, Andesbjergene, Peru, januar 2003)


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. mar. 2021

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 15. mar. 2021

En bog som hylder det "at gå" og som kan læses af alle, amatører som professionelle, der gerne vil sætte denne aktivitet i perspektiv, både nutidigt, historisk og litterært.

I 2020 blev det populært at gå. Coronavirus hærgede, så danskerne bevægede sig ud i naturen. Denne trend sætter Stig Olesen ord på i kapitlet "Har du nået dine 10.000 i dag?". Dette og de næste fire kapitler er samlet under overskriften" Vandringens virkelighed" og beskriver vandringen i et historisk og praktisk perspektiv. Fx fortæller professor Bente Klarlund Pedersen om de sundhedsmæssige aspekter ved at gå. De sidste syv kapitler er samlet under titlen "Fodfolk" og tematiserer den rolle og betydning, vandringen historisk set har haft og stadig har for mange udøvende kunstnere. Fx Dan Turélls digt "Gennem byen sidste gang", som beskriver vandringen gennem hans elskede København. Andre bidragsydere er bl.a. kogekonen Nanna Simonsen, som fortæller om spiselige planter på din gåtur, og Rune Engelbreth Larsen, som advokerer for en vildere natur til gavn for både flora og fauna. En tidligere version af denne bog er Fodnoter. To kapitler er byttet ud i forhold til den ældre udgave. Bogen indeholder enkelte sort-hvide illustrationer.

En fin hyldest til gåturen, som sætter ord på alt det, en gåtur kan gøre ved et menneske, fysisk og åndeligt. Koblingen mellem de to grupperinger af tekster giver god mening, de supplerer hinanden godt.

Gå-bogenGå! og Gå! behandler også temaetGå-bogen og behandler også temaet.