Gå til indholdGå eller Kunsten at leve et vildt og poetisk liv


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

210 sider

Udgivet

2008

genre/form

roman,

romanerOriginaludgave

2007


Beskrivelse


Espedal går rundt i Bergen og begiver sig på en rejse, går ud i verden, søger friheden, krydser broer og grænser, går i Rimbauds spor, går på druk, går i hundene, og på sine gåture fører han samtaler med filosoffer og tænkere


Anmeldelser (9)


1. jan. 1970

En essayagtig roman som ikke så meget "handler om", men snarere "bevæger sig" ud ad både tankespor og helt konkrete fodstier som forfatteren bevæger sig ud ad. En blanding af bekendelser og langsom rejseskildring fra forskellige steder i Europa. Udstyret med et brunt tåget billede fra en skovsti, skal man nok hjælpe romanen lidt på formidlingssporet til den helt rette openmindede læser.

Hvad sker der når man går? Rent fysisk går ud af Bergen og bevæger sig nordpå. Går i egne tanker, går ind i sig selv, går på druk, går løs, går i nogens fodspor, går i hundene måske? Forfatteren reflekterer, mens han går og fører samtaler med store forfattere som Baudelaire, Rousseau og Kierkegaard; han registrerer de fysiske omgivelser samtidig med at han filosoferer og bekender egne oplevelser. Først går fodturen nordpå og siden til det sydlige Europa, hvor han opsøger venner og forfattere både rent fysisk og i ånden. Forfatteren er født i Bergen i 1961, og denne 10. roman er indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris i år.

Denne specielle genrediffuse roman ligner ikke rigtig noget andet. Men publikum skal findes blandt læsere af filosofiske, eksperimenterende romaner som af Øystein Lønn, Erlend Loe og danske Oscar K. med Brev til Walter Benjamin & Rejsende i litteratur.

Det er en ganske særlig forundringsroman om rastløsheden og oplevelsen ved at gå. Den er ikke svær at læse, men størst udbytte får læseren, som deler de litterære referencer med Espedal.

Lektørudtalelse

Af

Helle Winther Olsen

Sentura [online]

Af

Christian Bonde Korsgaard

2007-10-26

Information

Af

Torben Brostrøm

d. 1. nov. 2007

Berlingske tidende

Af

Martin Krogh Andersen

d. 1. dec. 2007

Politiken

Af

May Schack

d. 8. dec. 2007

Kristeligt dagblad

Af

Anders Juhl Rasmussen

d. 29. dec. 2007

Jyllands-posten

Af

Jakob Levinsen

d. 12. okt. 2007

Standart

Af

Steen Klitgård Povlsen

Årg. 21, nr. 4 (2007)

Bogmarkedet

Af

Jannik Lunn

Årg. 153, nr. 20 (2007)


Informationer og udgaver

Ebog

2014

Lydbog (net)

2013

Lydbog (cd-mp3)

2012

Lydbog (cd)

2012

Bog

2008

Bog

2007