Gå til indholdFynboerne i Italien


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Medlemmerne af malergruppen Fynboerne tog på dannelsesrejser til Italien i årene omkring og efter år 1900. Fynboernes inspiration fra Italien er temaet for bogen


Anmeldelser (1)


1. jul. 2013

Kunstinteresserede og italiensrejsende, og især fællesmængden af disse, vil have fornøjelse af bogen om malergruppen Fynboernes inspiration fra Italien.

Som andre kunstnere før og siden tog også malergruppen Fynboerne på dannelsesrejser til Italien; det var i årene omkring og efter år 1900, og tilskyndet af deres lærer og mentor Kristian Zahrtmann. Fynboernes inspiration fra Italien er temaet for en kunstudstilling på Faaborg Museum og på Sophienholm, og for denne bog. Blandt de kunstnere der gennem breve, skitser og malerier følges på deres rejser er Poul S. Christiansen, Peter Hansen og Fritz Syberg. Rigt illustreret med kunstnernes værker og med nutidige fotografier af maleriske italienske lokaliteter fra en rejse danske museumsfolk foretog i fynboernes fodspor i 2012.

Der er ikke skrevet bøger med temaet Fynboerne i Italien før, men deres inspiration fra Italien omtales naturligvis også i monografier om de enkelte kunstnere, som i Erland Porsmose Fritz Syberg : kunsten, naturen, kærligheden, 2010.

En indbydende lille kunstbog om den inspiration medlemmer af malergruppen Fynboerne fik fra deres rejser til Italien. Ud over malerier med italienske motiver er bogen også illustreret med nutidige fotografier fra Italien.

Lektørudtalelse

Af

Søren Brunbech


Informationer og udgaver

Bog

2013