Gå til indholdFrygtens marked


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

291 sider

Udgivet

2014

genre/form

roman,

spændingOriginaludgave

1983


Beskrivelse


En international efterretningsorganisation, der bekæmper terrorisme, får til opgave at fange en vesttysk terrorist, men sagen udvikler sig til en konfrontation med den illegale våbenhandel og den internationale terrorismes bagmænd


Anmeldelser (5)


13. jan. 2015

Robert Renwick står bag Interintell, der bekæmper international terrorisme. En eftermiddag ringer hans hemmelige grønne telefon. En ukendt person står med oplysninger om en terrorist, som han tidligere har fået fængslet, men som nu igen er på fri fod. For spændingslæsere.

Oplysningerne udløser en menneskejagt på den farlige terrorist og de magtfulde bagmænd, der spinder guld på illegal våbenhandel og forsyner både venstre- og højreorienterede med dødbringende våben. Herudover skal Renwick og hans medarbejdere også advare personerne på en dødsliste. En liste, som også rummer Renwicks eget navn, fordi Interintell udgør en trussel mod de skjulte bagmænds verdensomspændende aktiviteter. Sagen kompliceres af, at en muldvarp inden for hans egen rækker lækker oplysninger til fjenden.

MacInnes har ikke samme kvalitet og holdbarhed som fx de samtidige første Frederic Forsyth romaner og de ældre af Eric Ambler. De færreste spændingsbøger overlever 30 år, og denne er i modsætning til disse ikke blandt dem. Spændingen er sammenlignet med tilsvarende nutidige spændingsromaner moderat, og indholdets forældede miljø og kønsroller har ikke tilstrækkelig dybde til at kunne overleve de mange år fra originaludgivelsen i 1983.

Bogen er i den oprindelige oversættelse fra 1983 og kan læses på linje med fx Ian Fleming og Desmond Bagley.

Lektørudtalelse

Af

Kresten Søe Christensen

18. dec. 2018

Interintell er en internationalt støttet efterretningsorganisation til bekæmpelse af terrorisme. Interintell jagter her den vesttyske terrorist Erik samtidig med at man er på sporet af etfirma, der illegalt leverer våben til alle, der betaler. Våbenfirmaet har en dødsliste over folk, der er »kommet for tæt på«, bl.a. en af I.'s topmænd, så det gælder altså for I. at slå til først.En ganske spændende agentroman, der har til formål at underholde. HM er måske ikke så ferm til at opsamle alle løse ender, men til gengæld virker hendes personer mere som alm. dødelige medproblemer på godt og ondt end genrens gennemsnit normalt præsterer ligesom den nødvendige voldsanvendelse virker mere logisk og mindre overdimensioneret end det ofte ses. En dusinvare, men idusinets bedre halvdel, så selv om man ikke tidligere har anskaffet HM, kan denne forsvares som en engangsanskaf-felse.

Lektørudtalelse

Af

Niels H. Kristiansen

Vendsyssel tidende

Af

Kjeld Thorbjørn

1984-02-17

Berlingske tidende

Af

Marianne Juhl

1984-03-17

Jyllands-posten

Af

L

1984-02-16


Informationer og udgaver

Bog

2014

Bog

1987

Bog

1983

Ebog

2014