Bøger / skønlitteratur / krimi

Frøens broderskab


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
226 sider
Udgivet
2011
Ophav
Genre og form
krimi, roman
Originaludgave
1925

Beskrivelse


Krimi. Anklageren Dick Gordon og hans assistent Elk sættes ind i jagten på bagmanden for "Frøens broderskab", et voldeligt forbrydersyndikat, som tilsyneladende er i stand til at infiltrere enhver virksomhed i London.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juni 2011

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 24. juni 2011

Til læsere af klassiske "gammeldags" krimier.

Genudgivelse af Edgar Wallaces (1875-1932) krimi (samme oversættelse), der handler om et hemmeligt broderskab - for vagabonder. Hvem er Frøen? Og hvorfor alle hemmelighederne? Jagten fører Politiet rundt i både de rige samfundslag og slumkvartererne for at opklare hændelser og finde frem til både Frøen og broderskabet. Det er en spændende bog, men det fornægter sig ikke, at den har mange år på bagen. Forfatteren kendes fra mange - primært krimi - udgivelser. Denne kan dog ikke helt måle sig med vore dages mangfoldighed af gode og spændende krimiudgivelser.

Originaludgaven er fra 1925 og den seneste danske udgave er fra 1994. Af samme forfatter har forlaget også udgivet: Den blodrøde cirkel.

En genudgivelse af en klassisk - men dog lidt bedaget - engelsk krimi.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Per Månson

d. 18. dec. 2018

Wallace skrev især i 1920'erne en række kriminalromaner. Frøens broderskab er fra 1925, sidst udkommet i Danmark i 1932. Et tilsyneladende forbrydersyndikat, hvor medlemmerne alle hartatoveret en frø på venstre underarm, har magt til at trænge ind overalt, selv i Londonpolitiets fængsler. Den succesrige anklager Dick Gordon og hans assistent Elk bliver sat til at opsporebagmanden og uskadeliggøre banden. Dette klares ved lidt beskidt arbejde, men ikke mindst ved middage i bedre hjem, klubber osv. Bogen er en gammeldags engelsk krimi tilsat lidt amerikansk action,men absolut ikke nok til at gøre den spændende. Intrigen fænger ikke, personerne er ligegyldige klicheer. Læsning af Wallace har aldrig været en litterær nydelse, og 70 år på bagen har ikke hjulpetpå fornøjelsen. Bogen er en ikke engang kulørt knaldroman og oven i købet er den håbløs umoderne.