Bøger / faglitteratur / bibliografier

Frihedens pris - så lav som mulig : NATO, Danmark og forsvarsbudgetterne


Beskrivelse


En kronologisk og historisk gennemgang af Danmarks forhold til NATO, og en diskussion af hvordan Danmark har kunnet undgå den store indblanding i forholdene, men stadigt har kunnet regne med NATO's fulde støtte.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2018

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 11. sep. 2018

"Hvordan har Danmark kunnet slippe godt fra at betale så lidt til det fælles NATO-forsvar?" Det er et af de vigtige forsvarspolitiske spørgsmål de to forfattere søger at besvare i ny bog om danske forsvarsalliancer historisk og aktuelt. For dig som følger den politiske debat om dansk forsvar og NATO. Supplerende materiale fra og med gymnasieniveau.

Mix af fakta- og debatbog med en historisk gennemgang af Danmarks forhold til NATO. Om bogen skriver kontraadmiral Niels Vang i sit forord bl.a.: "For at forstå de udfordringer, som Danmark sikkerhedspolitisk står over for, er det vigtigt at kende fortiden. Til det formål er denne bog et rigtigt godt sted at begynde". Bogen er i 8 kronologiske kapitler med overskrifter som: "Da jerntæppet gik ned (1945-49), "Afspænding, ny spænding og fodnoter (1974-89) og "Forsvarsalliance - uden fjende (1990-2014). Sidste kapitel hedder "Da Danmark kom til lommerne". Her skriver forfatterne bl.a. under overskrifterne "Valget af Trump ændrede NATO" og "NATO er som en vase, der er gået i stykker." Jens Ringmose er chef og forsker ved Institut for Militære operationer og Christian Brøndum er journalist på Berlingske med speciale i forsvars-og sikkerhedspolitik.

Grundig og informativ bog om dansk forsvarspolitik, som også er et vægtigt indlæg i den politiske debat om Danmark og NATO.

Om dansk forsvarspolitik findes fx også Kan EU skabe fred i verden?.


Flyvehistorisk tidsskrift

2018, nr. 4

af

af

Carsten Jørgensen (f. 1943-07-11)

2018, nr. 4