Gå til indholdFriheden : kriminalroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

390 sider

Udgivet

2021

genre/form

roman,

krimi,

romanerOriginaludgave

2020


Beskrivelse


Sam Berger er ikke længere ved politiet i Stockholm, hans private sikkerhedsfirma halter, og hans gravide kæreste Molly Blom har forladt ham. Da han får til opgave at finde en kidnappet kvinde, udvikler alt sig eksplosivt


Anmeldelser (5)


19. feb. 2020

Sam Berger har på alle måder nået bunden, da han bliver involveret i en kidnapningssag. Tingene udvikler sig eksplosivt voldsomt, og læsere af intelligente krimier og actionfyldte spændingsromaner vil sidde som på nåle.

Fjerde bind i serien om Berger & Blom. Sam Berger er nedsunket i tristesse efter at være blevet fyret fra kriminalpolitiet i Stockholm, halvhjertet at have forsøgt sig som privat efterforsker og efter at være blevet forladt af sin gravide kæreste Molly Blom. En terapeut giver ham livsmodet tilbage, og da en af terapeutens klienter bliver kidnappet og Sam hyret til at finde hende, tager hans liv en dramatisk ændring. Pludselig er han oppe mod stærke kræfter, store penge og afstumpede russiske bagmænd. Molly dukker op igen og er på Sams side, men hvem kan de stole på i en sag, som bare bliver større og større?.

At Arne Dahl befinder sig i krimiens superliga, er ubestrideligt. Også denne gang leverer han en velskrevet, kompleks og åndeløst spændende krimi, der i kraft af komposition og plot konstant driver læseren fremad i et jerngreb. Men det er ikke hans bedste bog. Det, der begynder som en intelligent krimi fra øverste hylde, udvikler sig til en meget voldsom og måske også urealistisk spændingsroman, der i nordisk sammenhæng er ved at køre af sporet i effektjageri.

Ud over Arne Dahls egne serier om A-gruppen og især Opcop er en oplagt sammenligning Lars Kepler, fx Lazarus


Ud over Arne Dahls egne serier om A-gruppen og især Opcop er en oplagt sammenligning Lars Kepler, fx Lazarus.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Litteratursiden.dk [online]

Af

Arne Larsen (f. 1952)

2020-03-06

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 21. mar. 2020

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 7. apr. 2020

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 17. apr. 2020


Informationer og udgaver

Bog

2021

Bog

2020

Bog

2020

Lydbog (net)

2020

Lydbog (cd-mp3)

2020

Ebog

2020