Bøger / skønlitteratur til børn / kalenderhistorier

Fremtidslandet


Beskrivelse


Kalenderbog fra 1. december til 6. januar med historier, der skal skabe glæde og som er inspireret af den kristne tros ord om tro, håb og kærlighed.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 1999

af

af

Lars Damm Jensen (skole)

d. 21. sep. 1999

En kalenderbog udgivet i hele Norden og Estland i anledning af årtusindskiftet. Bogen rummer en historie til hver dag fra 1. december til 6. januar med en lille rammehistorie: I "Tidernes Land" er det lille stjernebarn Jubar ved at sygne hen. Han kan kun reddes af historier i massevis, så et par andre stjernebørn sendes til jorden for at samle gode historier. De samler en buket af nyskrevne og gamle historier af nordiske forfattere alle kredsende om ordene tro, håb og kærlighed. En del er inspireret af Det nye Testamente, andre skrevet af så forskellige forfattere som f.eks. A. Lindgren, H.C. Andersen, A. Prøysen, S. Lagerlöf og M.Gripe. Bogen er i stort format og historierne fylder for det meste et enkelt opslag, der er illustreret af en række forskellige nordiske kunstnere i vidt forskellig stil, men tro mod den enkelte historie. Historierne er eviggyldige og kun en enkelt knytter sig direkte til årtusindskiftet. I skolebiblioteket kan bogen anvendes dels som en anderledes kalenderbog i december til højtlæsning og samtale om bogens grundtema. En lang række af historierne er ikke "december"-relaterede og kan læses året rundt. Nogle historier kan anvendes allerede fra skolestarten, mens andre giver større udbytte i 4./5. klasse, hvor bogen også kan selvlæses.


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 1999

af

af

Ulla Harne

d. 21. sep. 1999

Kalenderbog med en historie til hver dag i tiden fra 1. december til 6. januar. Det er kristendommens nøgleord om tro, håb og kærlighed, der har været udgangspunktet for udvalget af historierne, der for de fleste af dem bygger på fortællinger fra Bibelen eller har religiøse emner. Det lille stjernebarn fra Tidernes Land, Jubar, var ved at dø, og for at han kunne overleve skulle han have de bedste historier. To stjernebørn tager af sted for at finde historiernes historie og de andre gode fortællinger, og de er denne bogs indhold. Det er en blanding af allerede kendte og nyskrevne tekster, der alle er skrevet af nordiske forfattere og illustreret af nordiske kunstnere. Blandt forfatterne er H.C. Andersen, Astrid Lindgren, Maria Gripe og Tove Jansson og en del andre, som ikke er så kendte. De gamle historier står stærkest, men blandt de nye lyser Ulf Nilsson op. Nogle af de mange og ofte meget farvestrålende illustrationer er virkelig gode, men der er også et par svipsere imellem. Siderne er klistret fast i overkanten, så bogen kan virke som kalenderbog, der skal åbnes hver dag. En lidt søgt idé, der desværre betyder, at siderne nemt flosser. Bogen kan bruges til oplæsning fra 4-5 år.


Folkeskolen

Årg. 116, nr. 44 (1999)

af

af

Peter Green Sørensen

Årg. 116, nr. 44 (1999)



Informationer og udgaver