Gå til indholdFra scenekanten : 50 år med dansk dramatik


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

238 sider: ill.

Udgivet

2009

Originaludgave

2009


Beskrivelse


Preben Harris' (f. 1935) erindringer om sit virke på danske teatre gennem 50 år, som skuespiller, teaterleder og instruktør


Anmeldelser (4)


4. aug. 2009

Værket henvender sig til alle med interesse for dansk teater, herunder teaterhistorie og teaterpolitik.

Preben Harris (f. 1935) fortæller teatererindringer fra et teaterliv igennem 50 år. Der er erindringer fra starten som elev osv. Men mest fylder historien om de mange år som teaterchef først i Svalegangen, så i Gladsaxe og ikke mindst de mange år i Folketeatret samt nutidens mange beskæftigelser derefter. Den røde tråd i bogen er formidlingen af samtidens danske dramatik - der ses også på andre forestillinger, men det er mødet med de nye dramatikere og samarbejdet med dem og det at skabe moderne, vedkommende dansk dramatik, der står i centrum. Og her har Harris jo givet været en af periodens pionerer, der har sat megen ny dansk dramatik på scenen gennem sit virke. Harris er et meget engageret teatermenneske, og det kommer til udtryk gennem bogens beretninger om teaterpolitiske diskussioner og begivenheder i de fora, som han har siddet i. Det er også vægtigt stof i en både muntert berettende og bekymret diskuterende bog om et langt, travlt og rigt teaterliv og en af tidens helt centrale aktører på scenen. Mange ill., bl.a. Seidels prægtige tegninger.

Harris har heldigvis tidligere skrevet om sit teaterliv, i Klar scene, 1985, og Tæppet op, 2001, og hans nye bog kan anvendes fuldt som de tidligere, som den så ajourfører til nu. Anvendelse ellers som al ny dansk teaterlitteratur.

Endnu et velskrevet, levende og tankevækkende værk fra en central person i tidens teater.

Lektørudtalelse

Af

Torben Wendelboe

Politiken

Af

Monna Dithmer

d. 19. sep. 2009

Jyllands-posten

Af

Henrik Lyding

d. 15. aug. 2009

Kristeligt dagblad

Af

Rikke Rottensten

d. 4. sep. 2009


Informationer og udgaver

Bog

2009

Lydbog (net)

2009