Bøger / faglitteratur

Fra Damgaard til Microsoft : historien om firmaet Brdr. Damgaard Data, der startes af Erik og Preben Damgaard i 1984, indgår et strategisk samarbejde med IBM i 1994, bliver skilt fra dem igen 4 år senere, går på børsen i 1999, fusionerer med Navision Software i 2000 for til sidst at blive købt af Microsoft i 2002


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
544 sider
Udgivet
2017
Ophav

Beskrivelse


Preben og Erik Damgaard er bare 21 og 23 år, da de starter virksomheden Damgaard Data. Otte år senere omsætter de for 100 millioner kroner og har 100 medarbejdere. Alles øjne er rettet mod de to brødre. Kan de med Damgaard Data gøre Danmark til en af verdens førende it-nationer? IBM køber sig ind og lover at hjælpe med den globale ekspansion. Men intet går som planlagt.”Fra Damgaard til Microsoft” afslører hele historien om en af Danmarks ubestridte erhvervssucceser – fra vugge til voksen. Den giver et kig ind bag scenen i en industri, der er komplet uforudsigelig, hvor strategier ikke nødvendigvis fører til succes. Men det er også en fortælling om mennesker, ambitioner og snarrådighed. Og om at gå benhårdt efter sin drøm og bygge en succesfuld virksomhed op fra bunden. De vilkår som Damgaard Data var oppe i mod, gælder i dag for alle virksomheder i alle brancher. Nu er der et navn for det: disruption. Firmaer, der ligner vindere i dag, udraderes i morgen i et samspil af egne fejl, den teknologiske udvikling og konkurrenternes nådesløse dolkestød. Damgaard Data kom helskindede igennem og endte med at blive købt for 11 milliarder. Hans Peter Bech’s bog forklarer hvordan.
"Forhåbentlig kan denne bog forhindre, at andre begår de samme fejl, som vi begik." - Preben Damgaard, Investor. "En forrygende og overraskende historie om en af Danmarks mest succesfulde iværksættere." - Peter Warnøe, Investor og iværksætter. ”Fra Damgaard til Microsoft” bygger på over 200 timers interview med tidligere medarbejdere, partnere, kunder, leverandører, bestyrelsesmedlemmer m. fl. Forfatteren har gravet alt frem: børsprospekter, pressemeddelelser, personaleblade, brochurer, årsberetninger, forretningspræsentationer, notesbøger og andre interne dokumenter, som offentligheden aldrig har haft kendskab til. "”Fra Damgaard til Microsoft” er en lærebog for alle, der beskæftiger sig med forretning og erhvervsliv." Ole Møller-Jensen Regional - President, Danfoss.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2017

af

af

Hamide Kara

d. 18. sep. 2017

Om en af Danmarks mest kendte erhvervssucceser. For læsere som vil bag om Damgaard Data's tilblivelseshistorie.

Forfatter og blogger Hans Peter Bech har beskæftiget sig med IT-virksomheder i 30 år, og selv arbejdet for Damgaard Data i perioden 1997-2001. Ideen til at skrive om Damgaard Data fik han, da han skullle forberede kurser for tyrkiske topchefer i den tyrkiske softwareindustri: "... som et eksempel på, hvordan en virksomhed fra et lille land på få år kunne opnå store resultater." Bech skriver, at brødrene Erik og Preben Damgaard startede deres egen virksomhed i en alder af bare 21 og 23 år. Virksomheden omsatte nogle år senere for millioner og havde 100 medarbejdere. "Både Erik og Preben er overbeviste om, at Damgaard har produkt- og ledelsesmæssigt potentiale til at blive en global leverandør af ERP-systemer. De er også overbeviste om, at den virksomhed, der formår at blive markedsleder, vil få det betydeligt lettere end de virksomheder, der ligger på tredje- og fjerdepladsen eller endnu længere nede på ranglisten." I bogen findes private fotos, ordforklaring og oversigt over kronologien i produkterne fra Damgaard Data.

En detaljeret lærebog om forretningsmæssig succes, som kan være en udfordring hvis man ikke på forhånd har kendskab til industrien. Ved tvivl om definitioner og fagudtryk, hjælpes læseren med at forstå den tekniske og industrimæssige virkelighed.

En anden titel om dansk erhvervssucces er: Miraklet i LEGO.


Jyllands-posten

d. 14. okt. 2017

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 14. okt. 2017