Bøger / faglitteratur / bibliografier

Fra Christensen til Krarup : dansk kirkeliv i det 20. århundrede


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
371 sider
Udgivet
2007
Ophav
Genre og form
bibliografier

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Anny Skov Madsen

2007

Et omfattende værk, der omhandler dansk kirkehistorie og dansk kirkeliv i det 20. århundrede. Bogen kan anvendes som opslagsværk, til opgavebrug for de gymnasiale uddannelser og for de mange, der er interesserede i og involverede i kirkens betydning og arbejde.

Udover at være et stort værk om dansk kirkehistorie er bogen også en alsidig gennemgang af dansk kirkelivshistorie. Indholdet er opdelt i temaer, der bl.a. behandler folkekirkens rammer, ritualer og virke. Den beskriver bl.a. teologiske og religiøse strømninger, det frivillige arbejde og missionsarbejdet i ind- og udland. Hvert tema giver et rids af den historiske udvikling med omtale af problemstillinger, debatter og vigtige personer. Der er citater, statistik, tabeller og navneoversigter. For hvert årti er der udnævnt en person, der specielt har præget udviklingen. Omfattende noter, lang litteraturliste og stort personregister gør bogen velegnet til brug på mange niveauer.

Der er ikke andre bøger, der indeholder en så bred og grundig beskrivelse af nyere dansk kirkelivshistorie. M.S. Lausten: Danmarks kirkehistorie, 2004 er mere traditionel. Enkelte temaer vil være beskrevet i litteraturen.

I en bred fremstilling af dansk kirkelivshistorie i det 20. årh. bliver der både givet det store overblik over dansk kirkeliv, samtidig med at der også er mange detaljer om vigtige personer. Oplagt håndbog for de, der arbejder inden for kirken, men også velegenet til opgavebrug for de gymnasiale uddannelser.


Jyllands-posten

d. 10. aug. 2007

af

af

Hans Hauge

d. 10. aug. 2007


Kristeligt dagblad

d. 22. aug. 2007

af

af

Povl Götke

d. 22. aug. 2007


Præsteforeningens blad

Årg. 98, nr. 41 (2008)

af

af

Torben Bramming

Årg. 98, nr. 41 (2008)


Religion

2008, nr. 1

af

af

Otto Rühl

2008, nr. 1Informationer og udgaver