Bøger / skønlitteratur / noveller

Fortællinger


Beskrivelse


Alle de tekster, som Franz Kafka (1883-1924) selv offentliggjorde i sin levetid. Med en kronologisk oversigt over både offentliggjorte og efterladte fortællinger og de vigtigste biografiske begivenheder.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2008

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 16. sep. 2008

Ny Kafka-udgave til klassikerlæsere og studerende, som ikke vil læse ham på originalsproget.

Franz Kafka (1883-1924) er en af de forfattere, der har betydet allermest for den moderne litteratur, især er han kendt for sin tematisering af skyld og straf og fremmedgørelse. Disse to bind fortællinger byder på et velkomment gensyn med Kafkas univers af absurde, mareridtsagtige og surreelle tildragelser, alt sammen skrevet i et klart, koncist sprog. Og ja, han kan være svær at begribe, men hold da op, hvor er han god!.

Redigerede, nyoversatte og udvidede udgaver af samlingerne Dommen og andre fortællinger, 1967, og Beskrivelse af en kamp og andre efterladte fortællinger, 1968. Der er væsentlige ændringer i denne nye udgave, især i Efterladte fortællinger. Den gamle udgave byggede på en stærkt redigeret samling tekster, mens den nye bygger på en Kafka-kritisk udgave og således er meget tættere på Kafkas egne tekster. Mange af fortællingerne er nyoversatte af Isak Winkel Holm eller er reviderede af de oprindelige oversættere, Per Øhrgaard og Villy Sørensen. Den nye udgave har et glimrende forord, en god oversigt over Kafkas værk og er klart og logisk opbygget. Det er en flot udgivelse, som vil gøre det nemmere at nærme sig Kafkas univers. Jeg synes, man skal skifte gamle udgaver ud med disse to nye bind, som oven i købet er godt boghåndværk med en mere læsevenlig sats.

Flot ny udgave af Kafkas fortællinger, giver meget bedre begreb om hans værk end tidligere udgaver.


Jyllands-posten

d. 25. sep. 2008

af

af

Jakob Levinsen

d. 25. sep. 2008


Berlingske tidende

d. 26. sep. 2008

af

af

Søren Kassebeer

d. 26. sep. 2008


Information

d. 25. sep. 2008

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 25. sep. 2008