Gå til indholdFolkeskolens filosofi : idealer, tendenser & kritik

Fysiske materialer leveres til dit lokale bibliotek

Findes på 50 biblioteker - Detaljer


Sprog

dansk

Længde

389 sider

Udgivet

2008


Beskrivelse


Om folkeskolens målsætninger og idealer med fokus på diskussionens filosofiske og idéhistoriske perspektiver


Indhold


Indhold: Den seneste udvikling i forskelligt lys (Ove K. Pedersen: Om pædagogikkens historie og de nyeste udviklinger. Jørgen Husted: Fra folkeskole til læreranstalt. Jonas Lieberkind: Den edukative diskurs - om lysten til at lære mere og viljen til at uddanne videre)

Idealerne I (Jørgen Husted: Borgerskole eller menneskeskole?

Om professionsidealet. Peter Kemp: Skolen for verdensborgerlig dannelse. Søren Harnow Klausen: Viden eller livet? Professionsidealet)

Idealerne II : sociale dyder og emotioner (Hans Henningsen: Om agtelse. Anne Marie Pahuus: Åbenhed i pædagogisk og fænomenologisk perspektiv. Martha C. Nussbaum: Radikal ondskab i liberale demokratier - forsømmelse af de politiske følelser. Simon Laumann Jørgensen: Tre veje til respekt - folkeskolen og moralpsykologien)

K.E. Løgstrups skolesyn (K.E. Løgstrup: Skolens formål. Keld Holm: Skole - livsoplysning og mangfoldighed. Ole Morsing: Har folkeskolen brug for trosbekendelse?)

Bredere filosofiske analyser (Peter Wolsing: Dannelse i spændingsfeltet mellem selvvirkeliggørelse og det almene liv. Chung Kim: Filosofi og pædagogik : om muligheden for en almen pædagogisk teori)


Anmeldelser (5)


1. jan. 1970

Denne antologi henvender sig til alle med interesse i folkeskolen og undervisningens vilkår. Det er en debatbog som diskuterer og filosoferer over folkeskolens fortid, nutid og især fremtid. Hvad gør vi ved vores folkeskole lige nu og hvordan vil vi have, at fremtiden skal se ud? Bogen bør læses af politikere, skoleledere, lærere og andre, som har interesse i samt medindflydelse på skolen nu og i fremtiden

.

De seneste ændringer af folkeskoleloven har givet debatten om folkeskolen nyt liv. Hvad vil vi med vores folkeskole? Er vi på rette vej eller på afveje? Hvad uddanner vi til? Spørgsmålene er mange og relevante. Denne bog analyserer tendenserne og diskuterer på den baggrund folkeskolens fremtid. Bogen rummer mange gode og tankevækkende indlæg, som vil give debatten om folkeskolens fremtid endnu mere liv

.

Der udgives hele tiden nye bøger, som debatterer folkeskolens mål og fremtid. Denne udgivelse passer godt sammen med eksempelvis Verdensborgeren som pædagogisk ideal (2005) og Medborgerskab : et nyt dannelsesideal? (2007)

.

Spændende debatskabende udgivelse med mange gode pointer og overvejelser

.

Lektørudtalelse

Af

Henrik Munch Jørgensen

Undervisere.dk

Af

Gunnar Green

Årg. 2, apr. (2008)

Jyllands-posten

Af

Lone Nørgaard

d. 29. mar. 2008

Politiken

Af

Per Theil

d. 1. mar. 2008

Højskolebladet

Af

Ole Vind

Årg. 133, jun. (2008)


Informationer og udgaver

Bog

2008

Titel

Folkeskolens filosofi : idealer, tendenser & kritik

Udgiver

Philosophia

Udgivelsesår

2008

DK5

37.363

Længde

389 sider

ISBN

9788788663594

Opstilling i folkebiblioteker

37.363, Folkeskolens