Bøger / faglitteratur / vejledninger

Førstehjælp til travle medarbejdere


Beskrivelse


Konkrete anvisninger på, hvordan du sikrer, at du har et realistisk forhold mellem opgaver og tid, og inspiration til at finde den rette balance mellem arbejdsliv, familieliv og egentid.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2008

af

af

Jette Landberg

d. 19. sep. 2008

For de mange medarbejdere, der finder arbejdsdagen stressende og uoverskuelig og ønsker en letforståelig og konkret vejledning i, hvordan man kan skaffe ro og overblik.

Bogen er delt op i tre dele, først beskrives travlhedsmanien og jagten på det perfekte liv. 2.del bygger på en pyramide fra NLP-verdenen, der kan bruges til at definere en dårlig situation og en optimal situation, og hvordan man kommer fra den ene til den anden. I 3. del ser vi, hvordan man faktisk kan spare tid på en række områder, bl.a. lade være med at tjekke mails og lade være med at lave overspringshandlinger, samt rydde op, lave lister osv. Bogen er fuld af gode råd med inspiration fra Ryd op i dit rod, NLP og værditænkning, idet forfatteren understreger, at det mest stressende er, hvis man ikke arbejder og lever efter egne inderste værdier. Trine Kolding er coach og konsulent med en erhvervssproglig uddannelse, og hun har selv det erklærede mål, at hun ikke vil arbejde mere end 37 timer om ugen.

I disse år vælter det ind med bøger om stress. Trine Kolding har selv udgivet Få styr på tiden, 2007, der indeholder en del af tankerne om effektivitet og prioritering. Denne bog tilføjer ikke så meget nyt, men trækker letforståelige ting ind fra flere metoder som NLP og Simple living og giver overskuelige råd.

En letforståelig bog der giver vejledning i at tage tiden tilbage. Nogle af rådene kan synes banale, men alligevel rigtige. Der er også dyberegående metoder som fx at definere sine egne værdier.