Gå til indholdFloridas danske pioner : en dramadokumentarisk fortælling om tomatkongen A.C. Frost (1846-1924)


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

363 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2021

genre/form

biografierOriginaludgave

2021


Beskrivelse


Er du til fortællinger om danske udvandrere i USA? Så bør du kigge nærmere på denne dramadokumentariske fortælling om danskeren A.C. Frost der søgte- og fandt lykken i USA. For interesserede i dansk udvandrerhistorie


Anmeldelser (1)


22. jan. 2021

Er du til fortællinger om danske udvandrere i USA? Så bør du kigge nærmere på denne dramadokumentariske fortælling om danskeren A.C. Frost der søgte og fandt lykken i USA. For interesserede i dansk udvandrerhistorie.

Bogen dækker perioden fra 1856 til 1924 hvor mere end 350.000 danskere søgte lykken i USA. I denne fortælling følger vi Anders Christian Frost, en dreng fra Nordjylland, der blev en af Danmarks mest succesrige udvandrere i Amerika. Læs om hvordan den utrættelige dansker skabte verdens største boom indenfor tomatproduktion og læs også om hvordan han, sideløbende, åbnede en række hoteller, kirker, banker og skoler. Teksten er løbende subleret med billedmateriale.

Jeg har altid været fascineret af historier om nordiske udvandrere i Amerika og med denne bog er denne fascination blot blevet større. Historien er meget spændende og man føler som læser virkeligt at man kommer ind under huden på A.C.Frost. På trods af meget modgang, personlige tragedier og ulykker, formåede Frost at skabe sig et stort eftermæle bl.a. som en af fædrene bag det moderne Florida.

For yderligere fortællinger om danske udvandre i Amerika se fx Rejsen til Amerika


Danske amerikanere


(Forkortet udgave) eller Danske amerikanereFor yderligere fortællinger om danske udvandre i Amerika se fx Rejsen til Amerika (Forkortet udgave) eller For yderligere fortællinger om danske udvandre i Amerika se fx Rejsen til Amerika (Forkortet udgave) eller Danske amerikanere.

Lektørudtalelse

Af

Lars Ovesen


Informationer og udgaver

Bog

2021

Lydbog (net)

2021