Bøger / faglitteratur / vejledninger

Flet i forvandling : fra fortid over nutid til fremtid


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
256 sider: ill. i farver
Udgivet
2018
Ophav
Genre og form
vejledninger

Beskrivelse


Opskrifter og teknikker til hvordan man fletter kurve, tasker, lamper m.m. af rattan (peddigrør) og andre naturmaterialer som papirsnor og søgræs.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2018

af

af

Camilla Sejerøe

d. 23. okt. 2018

Både begynderfletteren og den mere garvede kan finde noget at flette og ny viden i denne bog.

"Flet i forvandling" viser, at flet er mange ting, selvom de flettes i det samme materiale, her rattan (tidligere kendt som peddigrør). Her er mange opskrifter på kurve af forskellig slags, men også tasker, stjerner og meget andet. Bogen beskriver materialet og dets varianter og vejleder i metoder. Indledningsvis afsnit om materialetyper, værktøjer, farver osv. Dernæst opskrifter, og bagerst teknik- og gloseliste. Bogen er rigt illustreret med forfatterens egne fotos.

Her er rigtig meget viden og mange opskrifter. De falder ikke i nogen orden eller kapitler, hvilket ellers ville have lettet læsning og fremfinding. Bogen er lidt rodet på billedsiden.

Vi har Kurveflet for alleFlet med naturens materialer fra 2013 af samme forfatter. Den rummer nogle af de samme teknikker og materialer. Desuden findes Flet med naturens materialer fra 2009, der anvender danske materialerVi har Kurveflet for alle fra 2013 af samme forfatter. Den rummer nogle af de samme teknikker og materialer. Desuden findes fra 2009, der anvender danske materialer.