Gå til indholdFlere store danskere


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

149 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2008

genre/form

biografierOriginaludgave

2008


Beskrivelse


Portrætter af 10 danskere som har præget 1900-tallets kultur og historie inden for litteratur, film, teater, rejsebranchen og politik


Anmeldelser (1)


22. okt. 2008

Til opgaveskrivning, underholdning og almindelig orientering for dem, der ønsker et fyldigt overblik frem for en hel monografisk biografi.

Endnu en samling portrætter skrevet af journalisterne Iskov og Hegnsvad. Bogen bygger som forgængeren Store danskere på en portrætserie på DR og udbygger med endnu 10 udmærkede bredt anvendelige biografier af kendte danskere: Statsminister Thorvald Stauning, forfatteren Thit Jensen, den kontroversielle besættelsespolitiker Erik Scavenius, stumfilmens absolutte verdensstjerne Asta Nielsen, revykongen Oswald Helmuth, kulturpolitikeren Bodil Koch, multigeniet Piet Hein, den folkekære skuespiller Buster Larsen og erhvervsstjernen Simon Spies, alle sammen supersværvægtere inden for bl.a. kultur og politik. Omfanget taget i betragtning er der tale om ganske skarpe analyserende portrætter, som kommer fint rundt om alle aspekter og ofte pænt ind bag kulisserne. Personerne er sat glimrende ind i forhold til samtidsrammen uden på noget tidspunkt at forfalde til skønmaleri. Bogen, som er bredt anvendelig til såvel underholdning som videnslæsning, er gennemillustreret i et indbydende layout med udmærkede fotos af de portrætterede personligheder i karakteristiske situationer.

Udvider Store danskere med yderligere 10 portrætter efter nøjagtigt samme koncept som sin forgænger.

En udmærket portrætantologi med en række folkekære kendte afdøde danskere. Bogen er af bred brugsværdi og anvendelighed i folkebiblioteket.

Lektørudtalelse

Af

Kresten Søe Christensen


Informationer og udgaver

Bog

2008