Bøger / skønlitteratur / roman

Flaskepost fra P

Del 3 af Afdeling Q

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
308 sider
Udgivet
2021
Ophav
Genre og form
roman, krimi, politiromaner, romaner, spænding
Sværhedsgrad

let at læse, for læsesvage voksne

lix: 19

Målgruppe
let at læse, for læsesvage voksne

Beskrivelse


I 3. del af serien om Carl Mørck kommer afdeling Q på sporet af en række kidnapninger af børn fra religiøse sekter. For læsesvage unge og voksne.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2009

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 18. sep. 2009

Nye læsere kan godt springe ind i krimiserien om Afdeling Q her i 3. del, mens 1. og 2. del bedst læses i rækkefølge. Med den store popularitet, de foregående bind har haft, er der garanti for efterspørgsel.

3. del af krimiserien om Carl Mørck og hans kolleger fra Afdeling Q er en anelse for lang og har enkelte løse ender, men er et herligt gensyn med brumbassen Carl, hans assistent Assad og sekretæren Rose, der denne gang har sin tvillingsøster som stedfortræder. Privatliv/samspil mellem personerne ridses op og berøres kort, men krimiplottet og spændingsopbygningen er det bærende. Vi har denne gang at gøre med en psykopatisk, bitter morder med baggrund i en religiøs sekt. Han kidnapper børn for penge og kun få overlever. Der er også denne gang godt med grumme iscenesættelser, skummelt dobbeltspil og forfærdende usympatiske forbrydere, tilsat en befriende humor.

Serien om Afdeling Q begyndte med Kvinden i buret og har fra start opnået stor popularitet. Den markerer sig på grumt udspekulerede forbrydelser, et umage makkerpar som opdagere og dertil en god sjat humor, som man normalt ikke møder i krimier.

Et spændende gensyn med makkerne fra Afdeling Q, Carl Mørck og Assad. I seriens 3. del finder de frem til manden bag en stribe bortførelser af børn, og de afskyelige forbrydelser har baggrund i et strengt religiøst miljø. Bogen er lidt for lang og har et par løse ender, men er fuldfed underholdning, kan nydes uafhængigt af forgængerne og har et herligt strejf af humor.


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2021

af

af

Jytte Bræmer

d. 17. dec. 2021

I 3. del af serien om Carl Mørck kommer afdeling Q på sporet af en række kidnapninger af børn fra religiøse sekter. For læsesvage unge og voksne.

En flaskepost, der lander i Skotland åbner for en sag om religiøse sekter, bortførte børn og drab. Sideløbende med livet i kælderen med de farverige personer omkring Mørck, Assad og Rose, dukker der også en sag op om uopklarede brande, alt imens Carl Mørck har sine problemer på hjemmefronten. Bogen følger den oprindelige handling tæt, men er bearbejdet i et sprog, der er holdt i lix 19 og består af mange hovedsætninger. Der indledes med en personliste, og nogle sammensatte ord er forsynet med bindestreg for at lette læsningen. Der er en stor åben sats med korte kapitler og mange afsnitsinddelinger. En QR-kode på bogens inderside fører til en hjemmeside, hvor bogen læses op.

Bearbejdningen er som de andre i serien sprogligt vellykket, men der er så mange små sidehandlinger og spor i den oprindelige roman, som på grund af den handlingsmæssigt komprimerede form kommer til at fremstå lidt forvirrende og vanskelig at følge. Den humoristiske underliggende tone, der er i alle bindene i serien fremstår heller ikke helt så tydeligt her som i forlægget.

De to første bind i serien er også kommet i samme letlæsningsudgave: Kvinden i buret og Fasandræberne og kan sammenlignes med denne, som er omfangsrig af letlæsningsbøger at væreKvinden i buret (Læselyst)Fasandræberne (Læselyst)De to første bind i serien er også kommet i samme letlæsningsudgave: Kvinden i buret og Fasandræberne og kan sammenlignes med denne, som er omfangsrig af letlæsningsbøger at være.


Berlingske tidende

d. 20. nov. 2009

af

af

Mette Strømfeldt

d. 20. nov. 2009


Politiken

d. 6. okt. 2009

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 6. okt. 2009


Jyllands-posten

d. 1. okt. 2009

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 1. okt. 2009


Weekendavisen

d. 10. dec. 2010

af

af

Bo Bjørnvig

d. 10. dec. 2010