Gå til indholdFladland


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

198 sider

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Poetisk og sanselig roman fra det skrøbelige grænseland mellem barn og voksen. Alle, som elsker god litteratur, hvor livet er på spil, vil glæde sig over hovedpersonens skæve betragtninger om at vokse op som teenager i Vestjylland


Anmeldelser (4)


24. mar. 2021

Poetisk og sanselig roman fra det skrøbelige grænseland mellem barn og voksen. Alle, som elsker god litteratur, hvor livet er på spil, vil glæde sig over hovedpersonens skæve betragtninger om at vokse op som teenager i Vestjylland.

"Om lidt skyder kornet op gennem jorden, om lidt begynder tingene at ske". Den kvindelige jeg-fortæller ser frem til at livet åbner sig. Sammen med veninderne Maiken og Vicky gør hun sig sine første erfaringer med voksenlivet. Hun kæmper med en følelse af ikke rigtig at høre til, men mærker også en samhørighed med kornet på marken og en forbindelse med naturen og sin slægt. Mormoren er måske synsk, og Jesus er der hele tiden og måske alligevel ikke. Faren tror på tallenes og aktiernes værdi, mens Moren hellere vil gøre rent. For de fleste i Fladlandet gælder det om først at yde, før man kan nyde.

En overbevisende debutbog, som fortjener mange læsere. Som de spirende korn på marken rækker hovedpersonen sig mod voksenlivet. Det hele balancerer på bedste vis mellem et mesterligt sprog og en fremadskridende handling. Der er højt til himlen i teenagelivet og i den jyske natur. Ditte Holm Bro fortæller levende, og læseren kan ikke undgå at blive inddraget, berørt og leve sig med i de mange temaer og i hovedpersonens erkendelser.

I Markløs


af Malte Tellerup inddrages naturen også i bestræbelserne på at beskrive og forstå sin slægt. Med sit sanselige sprog kan Ditte Holm Bro minde om fx Lone HørslevI Markløs af Malte Tellerup inddrages naturen også i bestræbelserne på at beskrive og forstå sin slægt. Med sit sanselige sprog kan Ditte Holm Bro minde om fx Lone Hørslev.

Lektørudtalelse

Af

Michael Linde Larsen

Modspor [online]

Af

Nathalie De Vallier

2022-11-10

Politiken

Af

Felix Thorsen Katzenelson

d. 22. maj. 2021

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 7. maj. 2021


Informationer og udgaver

Ebog

2022

Bog

2021

Lydbog (net)

2021