Gå til indholdFjorten ørnefjer : en ung mandanindianers oplevelser i 1823 : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

186 sider

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Roman om indianeren Water Bear og hans mange oplevelser, da han forsøger at skaffe de ørnefjer, han har tabt i et væddemål til sin gode ven, White Feather. For dem, der holder af fortællinger om indianere


Anmeldelser (1)


30. mar. 2021

Roman om indianeren Water Bear og hans mange oplevelser, da han forsøger at skaffe de ørnefjer, han har tabt i et væddemål til sin gode ven, White Feather. For dem, der holder af fortællinger om indianere.

Året er 1823 og indianerbyen Mitutanka, der ligger ved Missouri River i North Dakota, skal flyttes sydpå for at sikre fremtiden. Det er ikke uden risiko, og da to unge piger forvinder, bliver utrygheden endnu større. Samtidig har den unge Water Bear tabt et væddemål til sin ven White Feather og skylder ham fjorten ørnefjer. Så alt imens byen er optaget af den forestående flytning, vælger Water Bear at drage med et hold fuglefængere den lange vej over prærien for at fange ørne og ikke mindst skaffe de ørnefjer, han skylder. Men det er ikke let, og han bliver udsat for et blodigt angreb, da han forsøger at lægge sig ud med, hvad der skal vise sig at være lederen af ørnene. Forfatteren har tidligere udgivet en række faglitterære bøger om indianerne i Nordamerika samt romanen Vintertællingens hemmelighed


, der også handler om indianereÅret er 1823 og indianerbyen Mitutanka, der ligger ved Missouri River i North Dakota, skal flyttes sydpå for at sikre fremtiden. Det er ikke uden risiko, og da to unge piger forvinder, bliver utrygheden endnu større. Samtidig har den unge Water Bear tabt et væddemål til sin ven White Feather og skylder ham fjorten ørnefjer. Så alt imens byen er optaget af den forestående flytning, vælger Water Bear at drage med et hold fuglefængere den lange vej over prærien for at fange ørne og ikke mindst skaffe de ørnefjer, han skylder. Men det er ikke let, og han bliver udsat for et blodigt angreb, da han forsøger at lægge sig ud med, hvad der skal vise sig at være lederen af ørnene. Forfatteren har tidligere udgivet en række faglitterære bøger om indianerne i Nordamerika samt romanen Vintertællingens hemmelighed, der også handler om indianere.

En god fortælling, hvor forfatterens store viden om de nordamerikanske indianere, skinner tydeligt igennem. Sproget er letlæseligt og forfatteren skriver godt.

En anden roman, der minder lidt om nærværende bog er Græsdanser


En anden roman, der minder lidt om nærværende bog er Græsdanser.

Lektørudtalelse

Af

Dorthe Marlene Jørgensen


Informationer og udgaver

Bog

2021

Ebog

2021