Gå til indholdFiskenes regimente


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

159 sider: ill.

Udgivet

2022

genre/form

noveller,

fantasyOriginaludgave

2022


Beskrivelse


Kan mennesker og fisk forveksles? Dette causeres der over i 12 ekspressionistiske noveller med illustrationer af forfatteren. For læsere af anderledes litteratur om natur og mytologi


Anmeldelser (1)


15. jul. 2022

Kan mennesker og fisk forveksles? Dette causeres der over i 12 ekspressionistiske noveller med illustrationer af forfatteren. For læsere af anderledes litteratur om natur og mytologi.

I forordet til bogen kommer fortælleren ind i et antikvariat og finder sin egen bog: Citat: "Jeg læser titlen på ryggen: Fiskenes Regimente? Forfatterens navn er - mit eget. Jeg åbner bogen og læser:" Herefter er bogen opdelt i to dele med seks noveller i hver og illustreret med både kalligrafi, tegninger og akvareller. Jeg-personerne bliver en art voyeurer i et underjordisk mytologisk univers, hvor fisk sidestilles med mennesker og livet i havet med moder jord. Der er også referencer til fx kristendommen, Styx fra den græske mytologi og Dantes inferno.

Novellerne bærer tydeligt præg af, at forfatteren er tegner og billedkunstner, idet teksten gør meget ud af at beskrive omgivelsernes tekstur og farver, så de står meget scenisk frem og nogle gange næsten virker som en teaterregissørs beskrivelser. Bogen er en kommentar til det moderne menneskes adskillelse fra naturen og slutter med sætningen: "Menneskesjælen er et dyr!" Der sker en del uforklarlige og mærkelige ting undervejs, og det kræver en interesseret læser at få mening med det hele. Nogle af novellerne har overlappende berøringspunkter og andre er svært tilgængelige og abstrakte.

For læsere interesserede i menneske og natur er der mere pondus i Rosarium


Havbrevene


af Charlotte Weitze eller Havbrevene af Siri Ranva Hjelm JacobsenFor læsere interesserede i menneske og natur er der mere pondus i Rosarium af Charlotte Weitze eller af Siri Ranva Hjelm JacobsenFor læsere interesserede i menneske og natur er der mere pondus i Rosarium af Charlotte Weitze eller Havbrevene af Siri Ranva Hjelm Jacobsen.

Lektørudtalelse

Af

Hanne Rønberg


Informationer og udgaver

Bog

2022