Bøger / faglitteratur

Finansernes fald : hvordan den perfekte storm væltede de finansielle markeder


Beskrivelse


Om hvordan den globale finanskrise var et resultat af et sammenfald af den globale økonomiske politik, strukturen i den finansielle sektor og svigtende kontrolmekanismer.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. maj 2009

af

af

Sune Hundebøll

d. 7. maj 2009

Finanskrisen er et oplagt emne for studerende på ungdomsuddannelserne, de samfundsfaglige og økonomiske studier. Bogen kan benyttes af studerende, der har en vis indsigt i det økonomiske vokabularium.

Forfatterne bruger deres økonomiske indsigt til at forklare finanskrisen for den gennemsnitlige investor. Jesper Berg er afdelingschef i Danmarks Nationalbank og Morten L. Bech er tilknyttet Federal Reserve Bank i New York. De benytter sig af moderne teori om makroøkonomi og nutidige modeller, men læner sig også op af klassikeren Lombard Street (1873) af Walter Bagehot. I 1991 ramte "Den perfekte Storm" New Englands kyst. På havet oplevedes bølger på op til 30 meter. "Den perfekte Storm" var resultatet af tre storme der var gledet samme til en. Gennem bogen bruges stormen som metafor for de forskellige elementer i finansverden og økonomien der tilsammen satte gang i krisen. Bogen giver også nogle bud på hvad konsekvenserne af krisen kan blive.

Der er kommet flere bøger om krisen. En af de første der var ude, var finansmanden George Soros med Finanskrisen 2008-2009. For nyligt kom Finanskrisen af Søren Ellemose. Finansernes fald er ikke den første - og bliver ikke den sidste bog om krisen.

Bogen beskriver krisens forløb og giver et bud på de konsekvenser den får for fremtiden. Den giver en foreløbig analyse af de elementer i den amerikanske økonomi der blev katalysatorer for finanskrisen.


Jyllands-posten

d. 25. juni 2009

af

af

John Hansen

d. 25. juni 2009


Weekendavisen

d. 20. maj 2009

af

af

Frede Vestergaard

d. 20. maj 2009


Børsen

d. 29. maj 2009

af

af

Steen Thomsen

d. 29. maj 2009


Økonomi & politik

Årg. 82, nr. 3 (2009)

af

af

Peter Nedergaard

Årg. 82, nr. 3 (2009)