Bøger / faglitteratur

Filosofiens egenværdi

Del 2 af Livskraften

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
133 sider
Udgivet
2013
Ophav

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. jan. 2014

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 21. jan. 2014

Bogen har en begrænset målgruppe og er rettet mod den akademisk skolede og filosofikompetente læser. Kan også finde anvendelse i erhvervsfilosofiske kredse og på universiteternes filosofiuddannelser.

Forfatteren er født i 1975 og har bl.a. en doktorgrad fra UIBS (United International Business Schools). I nærværende bog forsøger han at gennemgå og undersøge filosofiens egenværdi og illustrere en filosofisk proces hvor bevidstheden til livet er filosofisk og ikke akademisk forankret. Den indgår i en serie om filosofisk ledelse med henblik på at udvide den menneskelige bevidsthed, og den er inddelt i 7 kapitler, som er orkestreret efter klaviaturets tangenter: C, D, E, F, G, A, B. En yderst vanskelig tilgængelig bog med en begrebsanvendelse og sætningskonstruktion som gør, at den forudsætningsløse læser vil have svært ved at få udbytte af bogen.

1. bind i serien om filosofisk ledelse er Livskraften, 2013. Derudover har forfatteren tidligere skrevet om filosofiens relationer til livet og praksis bl.a. Når filosofi virker, 2012 om filosofi anvendt i integrationsøjemed og Erhvervsfilosofisk praksis, 2012 om filosofien i anvendt praksis.

En forholdsvis lille, men indholdsmæssig tung bog om filosofiens egenværdi og filosofisk ledelse.