Gå til indholdFilosofi - 5 spørgsmål


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Interview med Finn Collin .

18 danske filosoffer præsenterer sig selv og deres forskning og fag ud fra en personlig og subjektiv vinkel


Anmeldelser (1)


11. feb. 2011

For dem, der er interesserede i danske filosoffers forskning og interessefelter her og nu. Bogen læses med størst udbytte af dem, der i forvejen har en grundviden om filosofiske begreber og fagsprog.

Filosofi : 5 spørgsmål er en interviewbog med bidrag af 18 nulevende danske filosoffer, som alle er blevet bedt om at besvare de samme 5 spørgsmål om deres veje ind i og bidrag til filosofien, deres arbejdsfelter, filosofiens forhold til andre videnskaber og verden, og deres syn på filosofien i fremtiden. Interviewene giver et kalejdoskopisk og subjektivt billede af det, der optager nutidens danske filosoffer, deres forskelligartede arbejdsfelter/problemstillinger og syn på filosofiens roller i fremtiden. Beretningerne om filosoffernes veje ind i filosofien er levende og letlæste. Desværre overtager fagsproget derefter i mange af bidragene så meget, at det kan være svært for menigmand at følge med i problemstillinger og argumentation.

Mig bekendt er dette den første danske udgivelse, i hvilken danske filosoffer præsenterer sig selv og deres forskning ud fra en personlig og subjektiv vinkel.

Interviewbogen giver et unikt indblik i danske filosoffers praktisk og teoretisk orienterede forskning, interessefelter og tvær-videnskabelige arbejder, men da fagsproget her og der tynger den, er den primært for fagfolk. Filosofi-studerende vil kunne finde værdifuld information om filosoffers arbejde i denne publikation.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen


Informationer og udgaver

Bog

2010