Bøger / faglitteratur

Fiktion

Del 56 af Tænkepauser

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
60 sider
Udgivet
2018

Beskrivelse


Om fiktionens udviklingshistorie. Om hvornår fiktion opstod som den konventionelle ramme for hele romangenren. Hvordan man skelner mellem fiktion og fakta, og hvornår grænserne mellem disse bliver slørede, og om de forskellige medier der gør brug af fiktion.

I samme serie


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2018

af

af

Louise Hede

d. 9. jan. 2018

"Fiktion er fantastisk. Den behøver ikke at fortælle en eneste sand historie, men alligevel gør den os klogere på os selv og virkeligheden". Sådan siger Simona Zetterberg Gjerlevsen, ph.d., adjunkt fra Aarhus Universitet. For alle læsere som ønsker at blive klogere på emnet.

Simona Zetterberg Gjerlevsen fortæller om fiktionens udviklingshistorie. Om hvornår fiktion opstod som den konventionelle ramme for hele romangenren. Hvordan man skelner mellem fiktion og fakta, og hvornår grænserne mellem disse bliver slørede, og de forskellige medier der gør brug af fiktion. Samtidig filosoferer Gjerlevsen også over menneskets behov for fiktion; "Hvis kunst og fiktion som romaner, film og malerier forsvinder og ikke længere kan berige og forfine vores følelser og tanker, har vi så ikke mistet en vigtig del af det, der gør os til mennesker?". Gjerlevsen (f. 1988) er ph.d., adjunkt fra Institut for Kommunikation og Kultur - Nordisk Sprog og Litteratur. Bogen er en del af serien "Tænkepauser".

Oplysende og interessant lille bog, om den historiske udvikling af fiktion som en genre. Bogen er formidlet på en sådan måde, at alle kan følge med og blive klogere på emnet. Gjerlevsen inddrager aktuelle og letgenkendelige temaer i sin formidling, bl.a. Trump og Harry Potter.

For interesse i aktuelle og lettilgængelige formidlingsformer, kan alle "Tænkepauser"-bøgerne læses. Dan Ringgaards Litteratur kunne fx være relevant i forlængelse af nærværende bog.


Kristeligt dagblad

d. 24. feb. 2018

af

af

Rasmus Vangshardt

d. 24. feb. 2018


Weekendavisen

d. 9. feb. 2018

af

af

Klaus Rothstein

d. 9. feb. 2018