Bøger / faglitteratur

Fiktion


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om fiktionens udviklingshistorie. Om hvornår fiktion opstod som den konventionelle ramme for hele romangenren. Hvordan man skelner mellem fiktion og fakta, og hvornår grænserne mellem disse bliver slørede, og om de forskellige medier der gør brug af fiktion.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2018

af

af

Louise Hede

d. 9. jan. 2018

"Fiktion er fantastisk. Den behøver ikke at fortælle en eneste sand historie, men alligevel gør den os klogere på os selv og virkeligheden". Sådan siger Simona Zetterberg Gjerlevsen, ph.d., adjunkt fra Aarhus Universitet. For alle læsere som ønsker at blive klogere på emnet.

Simona Zetterberg Gjerlevsen fortæller om fiktionens udviklingshistorie. Om hvornår fiktion opstod som den konventionelle ramme for hele romangenren. Hvordan man skelner mellem fiktion og fakta, og hvornår grænserne mellem disse bliver slørede, og de forskellige medier der gør brug af fiktion. Samtidig filosoferer Gjerlevsen også over menneskets behov for fiktion; "Hvis kunst og fiktion som romaner, film og malerier forsvinder og ikke længere kan berige og forfine vores følelser og tanker, har vi så ikke mistet en vigtig del af det, der gør os til mennesker?". Gjerlevsen (f. 1988) er ph.d., adjunkt fra Institut for Kommunikation og Kultur - Nordisk Sprog og Litteratur. Bogen er en del af serien "Tænkepauser".

Oplysende og interessant lille bog, om den historiske udvikling af fiktion som en genre. Bogen er formidlet på en sådan måde, at alle kan følge med og blive klogere på emnet. Gjerlevsen inddrager aktuelle og letgenkendelige temaer i sin formidling, bl.a. Trump og Harry Potter.

For interesse i aktuelle og lettilgængelige formidlingsformer, kan alle "Tænkepauser"-bøgerne læses. Dan Ringgaards Litteratur kunne fx være relevant i forlængelse af nærværende bog.


litteratursiden.dk

d. 11. jan. 2020

af

af

Per Eilif Månson

d. 11. jan. 2020

Grænserne mellem faktion og fiktion er de senere år blevet mere slørede blandt andet med autofiktion, så der er god grund til at fundere over fiktionens væsen, som i denne Tænkepause. Forfatteren, de...


Kristeligt dagblad

d. 24. feb. 2018

af

af

Rasmus Vangshardt

d. 24. feb. 2018


Weekendavisen

d. 9. feb. 2018

af

af

Klaus Rothstein

d. 9. feb. 2018