Gå til indholdFeminisme er -


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

160 sider: ill. i farver

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Kampen om kvinders rettigheder har eksisteret i flere hundrede år. En introduktion til feminismen der i dag er mere forskelligartet end nogensinde før og stiller spørgsmål til mange forskellige ting: Hvordan påvirker hverdagssexisme kvinder? Er kønnet fastlåst eller flydende? Hvem skaber kvinders kropsidealer?


Anmeldelser (2)


3. mar. 2020

Feminisme er kampen for ligestilling mellem kvinder og mænd. Det startede ikke med #MeToo. Kampen for kvinders rettigheder har eksisteret i flere hundrede år. I dag er feminismen mere forskelligartet end nogensinde før. For 13-16-årige.

"Feminismen opmuntrer os til at arbejde for en verden, hvor ingen oplever dominans, marginalisering og magtesløshed." Der er 5 hovedafsnit: En politisk og social bevægelse, Krop og identitet, Forhold og familie, Uddannelse og arbejde samt Kultur og samfund. Hvert afsnit har mindre afsnit med fakta, synspunkter og eksempler på vigtige personer fx Emmeline Pankhurst, Simone de Beauvoir og Malala Yousafzai. Brødteksten suppleres af små faktabokse med personers udsagn eller anden specifik info. Forrest har bogen indholdsfortegnelse og bagest er der en oversigt over feminister, ordforklaringer og stikordsregister samt kildehenvisninger. Teksten er sat i to spalter.

En vedkommende bog med mange velvalgte og relevante billeder samt en definition, der iflg. den engelske kvindegruppe Fawcett Society siger: "Man er feminist, hvis man ønsker et samfund med lige rettigheder for kvinder og mænd.".

Andre muligheder for at læse om emnet er 107 danske Pippi-piger


Kvinder i kamp


og Kvinder i kampAndre muligheder for at læse om emnet er 107 danske Pippi-piger og Andre muligheder for at læse om emnet er 107 danske Pippi-piger og Kvinder i kamp.

Lektørudtalelse

Af

Karsten Boll

Litteratursiden.dk [online]

Af

Katrine Colmorn

2021-03-21


Informationer og udgaver

Ebog

2022

Bog

2020