Bøger / faglitteratur / biografier

Felix Mendelssohn-Bartholdy : en klassisk romantiker


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Barndom og opvækst ; Fanny Hensel som musiker og komponist ; Mendelssohns voksenliv og karriere (Bach ; England, Skotland og Wales ; Rejselivet: Tyskland, Italien, Frankrig ; Leipzig ; Ægteskab ; H.C. Andersen ; Dronning Victoria ; Niels W. Gade ; Den sidste tid) ; Det jødiske familietilhørsforhold ; Mendelssohns værker (Teatermusik ; Orkesterværker ; Kammermusik ; Klavermusik ; Orgelværker ; Vokalmusik) ; Mendelssohns personlighed


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. mar. 2017

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 30. mar. 2017

Biografi over den tyske komponist Felix Mendelssohn-Bartholdy, der regnes for en af de første romantikere. Han var chefdirigent for Gewandhaus-orkestret i Leipzig, og efter sin død overtog danske N.W. Gade denne post. Relevant for alle, der interesserer sig for klassisk musik.

"Bryllupsmarchen" er nok det mest berømte musikstykke, vi herhjemme kender af Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847). I biografien sammenligner Mogens Wenzel Andreasen Mendelssohn-Bartholdy med Mozart, der også var et vidunderbarn, som meget tidligt kunne både komponere og spille på et imponerende niveau. Mendelssohn blev født i Hamborg i en jødisk familie, der dog senere konverterede til kristendommen. Sin opvækst havde han i Berlin, men som voksen musiker blev han især hyldet i England. Mendelssohn blev en meget succesfuld leder af det også dengang meget berømte Gewandhaus-orkester i Leipzig, og han roste stærkt danske N.W. Gade, der også afløste Mendelssohn på dirigentposten, da denne døde i 1947.

Som altid er Mogens Wenzel Andreasen en god fortæller og uhyre velorienteret formidler med et stort overblik. Det ser vi også i bogens sidste halvdel, hvor Mendelssohns værker gennemgåes efter instrumenttype.

H.C. Andersen kendte også Mendelssohn, og det kan vi blandt andet læse om i Kærlighedens mange ansigterH.C. Andersen og komponisterneMendelssohns Breve og H.C. Andersen og komponisterne. Et udvalg af Mendelssohns Breve blev udgivet på dansk i 1949H.C. Andersen kendte også Mendelssohn, og det kan vi blandt andet læse om i Kærlighedens mange ansigter og . Et udvalg af Mendelssohns Breve blev udgivet på dansk i 1949H.C. Andersen kendte også Mendelssohn, og det kan vi blandt andet læse om i Kærlighedens mange ansigter og H.C. Andersen og komponisterne. Et udvalg af blev udgivet på dansk i 1949.