Gå til indholdFaxe : den ramte jeg sgu lige i røven : historier fra mit fodboldliv


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

349 sider, tavler (nogle i farver)

Udgivet

2022

Originaludgave

2022


Beskrivelse


Historien om John Faxe Jensens karriere som fodboldspiller, træner og assistenttræner. Til alle læsere af fodboldbiografier og specielt dem, som husker Faxe fra tiden i Brøndby og på landsholdet


Anmeldelser (3)


24. jun. 2022

Historien om John Faxe Jensens karriere som fodboldspiller, træner og assistenttræner. Til alle læsere af fodboldbiografier og specielt dem, som husker Faxe fra tiden i Brøndby og på landsholdet.

Hvordan fik John Jensen navnet Faxe og hvorfor havde han falske hummelstøvler på i EM-finalen i 1992? Det og meget andet fortæller han til Ole Sønnichsen. Vi hører om opvæksten på Vestegnen, kærligheden til Brøndby, de gyldne år i klubben med de store sejre i Europa. Senere kommer udlandsopholdene i Hamborg i Tyskland og Arsenal i England. Hjemkomsten til Danmark og det overraskende Danmarksmesterskab med Herfølge som spillende træner. Sideløbende er der de mange kampe med landsholdet, med triumfen som Europamester som det største. Peter Schmeichel har skrevet forord til bogen.

Ole Sønnichsen er en erfaren biografiforfatter, og denne bog er også velskrevet og interessant. Meget af stoffet vil være kendt af dem, som følger med i fodbold, men John Faxe Jensen lukker også op for nyt stof fortalt med en personlig vinkel. Det er blevet til en ærlig og bramfri bog, som giver et godt blik ind i dansk og international fodbold.

I One


Jagten på frihed


om Peter Schmeichel fortælles også om en af tidens store spillere fra 1990'erne. Ole Sønnichsen har tidligere skrevet fodboldbiografier, fx Jagten på frihed om William Kvist. Denne bog er på højde med dem beggeI One om Peter Schmeichel fortælles også om en af tidens store spillere fra 1990'erne. Ole Sønnichsen har tidligere skrevet fodboldbiografier, fx om William Kvist. Denne bog er på højde med dem beggeI One om Peter Schmeichel fortælles også om en af tidens store spillere fra 1990'erne. Ole Sønnichsen har tidligere skrevet fodboldbiografier, fx Jagten på frihed om William Kvist. Denne bog er på højde med dem begge.

Lektørudtalelse

Af

Michael Linde Larsen

Berlingske tidende

Af

Christian Nørgaard Larsen

d. 2. jul. 2022

Jyllands-posten

Af

Nicklas Freisleben Lund

2022-07-02


Informationer og udgaver

Bog

2022

Lydbog (net)

2022

Ebog

2022