Gå til indholdBøger / faglitteratur

Farver i haven året rundt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

192 sider: ill. i farver ; 29 cm

Udgivet

2016

Ophav

Nellie Neal(forfatter)

Grethe Bjerregaard(oversætter)

Beskrivelse


Inspiration til havedesign og plantevalg, der giver farver i haven hele året. Med plantefortegnelse over farvegivende træer, buske og stauder


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. feb. 2016

af

af

Jette Landberg

d. 15. feb. 2016

Amerikanske Nellie Neal giver her inspiration til havedesign og plantevalg, der giver farver i haven hele året. For haveejere, der ønsker idéer til at indrette en ny have eller redesigne en allerede eksisterende have.

Hvordan får man farver i haven hele året? Forfatteren bruger mange elementer udover blomster, fx også træernes bark, frøstande, bær osv. Vi bringes rundt i en række haver med vægt på årstiderne. Principper for farvedesign gennemgås, fx vigtigheden af fikspunkter og farvesammensætning, samt hvordan man kan løse problemområder med farvevirkninger. Den sidste del er en grundig plantefortegnelse over farvegivende træer, buske og stauder. Den amerikanske forfatter har udgivet adskillige havebøger og har sin egen haveblog. Hun henter inspiration især i amerikanske haver, men også i engelske. Dette er første udgivelse på dansk.

Der ligger megen viden og erfaring bag denne bog. Planteregistret er fint og bearbejdet efter danske forhold. Alligevel synes jeg, at selve bogens hoveddel, hvor man skal hente inspiration, er meget amerikansk. Haverne er meget brogede, noget man ikke ser så ofte i den danske havetradition.

Jane Schuls Hvilken plante hvor, henvender sig mere til traditionelle danske haveejere, men smag og behag er selvfølgelig forskellig.Informationer og udgaver

2016

Bog

Nellie Neal

Turbine, 1. udgave