Gå til indholdFarvel til Atocha : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

193 sider

Udgivet

2022

genre/form

roman,

romanerOriginaludgave

2022


Beskrivelse


Skarpsindig og humoristisk skildring af en ung amerikansk digters ophold i Madrid, der via kunst, kvinder og stoffer fører til selverkendelse om egen overfladiskhed og til mistanken om, at selvbedraget lever i os alle. Til læsere af romaner med en begavet og vittig kant


Anmeldelser (7)


1. apr. 2022

Skarpsindig og humoristisk skildring af en ung amerikansk digters ophold i Madrid, der via kunst, kvinder og stoffer fører til selverkendelse om egen overfladiskhed og til mistanken om, at selvbedraget lever i os alle. Til læsere af romaner med en begavet og vittig kant.

Adam Gordon er en ung amerikaner i midten af 20'erne, som er på et forskningsprojekt i Madrid for at skrive et digt om følgevirkningerne fra den spanske borgerkrig. Han får kontakt til det lokale kunstmiljø og får et kærlighedsforhold til to kvinder, den ene, som også selv er digter, begynder at oversætte hans digte til spansk. Men mest går tiden med læse Tolstoj og John Ashberry, samt at tage piller, ryge hash og grunde over den mistanke, han nærer, om at vores oplevelser af kunst er et selvbedrag, og at hele hans egen digter-persona måske også er et bedrag. Og hvad er det egentlig hans kærester vil med ham, når nu der er så lidt dybde til hans personlighed og så lidt evne til empati, at ikke engang et terrorangreb i hans nærhed rigtigt kan ryste ham?.

En blændende god debutroman om forholdet mellem kunst og virkelighed. Til tider hysterisk morsom og hele tiden knivskarpt selvudleverende af en ganske usympatisk anti-helt af en fortæller. Bogen summer af intelligens og selvironiske betragtninger. Varmt anbefalet.

Hovedpersonen kendes også fra bogen Topekaskolen


Åben By


De vilde detektiver


. Coles Åben By og Bolaños De vilde detektiver kan anbefales til samme læsereHovedpersonen kendes også fra bogen Topekaskolen. Coles og Bolaños De vilde detektiver kan anbefales til samme læsereHovedpersonen kendes også fra bogen Topekaskolen. Coles Åben By og Bolaños kan anbefales til samme læsereHovedpersonen kendes også fra bogen Topekaskolen. Coles Åben By og Bolaños De vilde detektiver kan anbefales til samme læsere.

Lektørudtalelse

Af

Peter Holm Rasmussen

Point of view international [online]

Af

Rasmus Lund Nielsen

2022-03-26

Jyllands-posten

Af

Christian Møgeltoft

d. 26. mar. 2022

Kristeligt dagblad

Af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 9. apr. 2022

Berlingske tidende

Af

Marie Louise Wedel Bruun

d. 28. mar. 2022

Information

Af

Johann Sten Nielsen

d. 1. apr. 2022

Standart

Af

Mikkel-Theis Paulsen

Årg. 36 nr. 3 (2022)


Informationer og udgaver

Bog

2022

Lydbog (net)

2022

Ebog

2022