Gå til indholdFar, mor, barn : digtsamling


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

53 sider

Udgivet

2016

genre/form

digteOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Bekendelsesdigte om alle de svære følelser, man kan føle, når man bliver forælder


Anmeldelser (4)


1. nov. 2016

Fængende og kompromisløs digtsamling med bekendelsesdigte om alle de svære følelser, man kan føle, når man bliver forælder. For nybagte forældre og læsere af ny lyrik og konceptdigte.

Jonas Rasmussens debutdigtsamling "Far mor barn" handler om at blive forælder og alle de svære følelser, der følger med. Digtenes afsender er den følsomme far, der kæmper med mangel på kontrol, følelsen af frygt, aggression og dårlig samvittighed. Digtsamlingen er konceptuel og er bygget op om en lang række bekendelser, der stort set alle begynder med "Jeg har aldrig..." - en henvisning til den kendte bekendelses- og drukleg blandt unge. Derudover er der 28 noter til bekendelsesdigtene, som Rasmussen kalder biprodukter, og som er en slags digte i digtene. Rasmussen har udgivet flere bøger på svensk. "Far mor barn" er hans første bog oversat til dansk.

Rasmussen skriver nådesløst og eftertænksomt med en tragikomisk undertone om rollerne som både far og mand for sin kone. Særligt mange af noterne - digtene i digtene - er små perler med skarpe og ærlige iagttagelser. Bekendelsesdigtene er oplagte som igangsættere til samtaler om angst, dårlig samvittighed og andre svære følelser forbundet med forældreskabet.

Rolf Sparre Johanssons Søvn


behandler også tiden og følelserne som nybagt forælder i digtformRolf Sparre Johanssons Søvn behandler også tiden og følelserne som nybagt forælder i digtform.

Lektørudtalelse

Af

Cæcilie Hjorth Pedersen

Jyllands-posten

Af

Nicklas Freisleben Lund

d. 24. nov. 2016

Kristeligt dagblad

Af

Peter Stein Larsen

d. 22. feb. 2017

Standart

Af

Merete Enggaard Jakobsen

Årg. 31, nr. 2 (2017)


Informationer og udgaver

Bog

2016