Bøger / faglitteratur

Fællesliv


Beskrivelse


Om grundlaget for kristent fællesskab og kristen enhed.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2014

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 26. mar. 2014

Det er ikke kun teologer, men også fagfilosoffer, der vil interessere sig for denne nyoversættelse af et af den kendte antinazistiske teolog Dietrich Bonhoeffers væsentlige værker.

Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) ville under alle omstændigheder have været en betydelig teolog i sin generation. Hans livsforløb, hvor han op gennem 1930'erne som en af nazistyrets mest kompromisløse kritikere blev underlagt skriveforbud for til slut at blive henrettet få uger inden krigens afslutning, har imidlertid lagt alen til hans ry, og han fremstår i dag ikke kun som en væsentlig tænker, men også som en modig mand med en grænseløs integritet og en vigtig eksponent for "det anstændige Tyskland". I Fællesliv angriber han de gængse forestillinger om kristne fællesskaber, men uden at forfalde til Kierkegaards ensomme tro. Fællesliv er tidligere i 1958 oversat til dansk titlen Fællesskab, mens 1. kapitel er oversat flere gange senest i år. Denne udgave er udstyret med en efterskrift af Peter Tudevad, som placerer Bonhoeffer i tid og tænkning.

Bogen fortsætter diskussioner fra Bonhoeffers Nachfolge fra 1937, hvor han tager livtag med Kierkegaard, så skal man finde et værk af interesse for læsere af Fællesliv, kunne det være fx Frygt og Bæven.

Ny oversættelse af Bonhoeffers skrift om det kristne menighedsfællesskab set i relation til troen som noget personligt.


Kristeligt dagblad

d. 30. apr. 2014

af

af

Kristian Østergaard

d. 30. apr. 2014


Præsteforeningens blad

Årg. 104, nr. 20 (2014)

af

af

Anders Kjærsig

Årg. 104, nr. 20 (2014)



Informationer og udgaver