Bøger / faglitteratur

Fælles mål og midler : læremidler og læreplaner i teori og praksis


Beskrivelse


Om hvordan arbejdet med læremidler kan integreres i både skolens og læreruddannelsens praksis, samt værktøjer til, hvordan Fælles Mål kan analysere, fortolkes og omsættes til såvel årsplaner og undervisningsplaner som elevplaner.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jan. 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 3. jan. 2012

Fælles mål og midler henvender sig til alle med en professionel tilgang til skoleverdenen. Bogen introducerer en ny didaktik til analyse af læremidler, som kan hjælpe lærerne med at analysere skolens mål og midler i forhold til egen praksis på en fagprofessionel måde. Bogen vil dog nok især blive anvendt på læreruddannelsen som udgangspunkt for teoretisk og praktisk analyse af læremidler i forhold til Fælles Mål samt som dannelsesmæssig grundbog i læremiddelanalyse.

Denne bog er en del af serien Mål og midler, som analyserer Fælles Mål samt lærermidler i al almindelighed med udgangspunkt i læreplans-analyse. Denne bog kan opfattes som den teoretiske grundbog, der danner baggrund for analyserne og det pædagogiske arbejde i seriens øvrige udgivelser. Målet er at understøtte udviklingen af en systematisk didaktik ved analysen og arbejdet med lærermidler. Det er en interessant, men sprogligt og fagligt svær udgivelse, som giver sin læser et sprog samt nogle analytiske redskaber til at arbejde med læremidler og læreplaner.

På læreruddannelsen vil det være oplagt at læse bogen sammen med Klafkis Dannelsesteori og didaktik : nye studier, 2011 eller bøger om læremiddelanalyse som eksempelvis Vurdering af læremidler i praksis, 2010 og Læremiddellandskabet : fra læremiddel til undervisning, 2010.

Nyskabende og vedkommende udgivelse med stor relevans for lærere og lærerstuderende som vil lidt mere end bare undervise.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 18. nov. 2011

af

af

Helge Christiansen

d. 18. nov. 2011