Bøger / faglitteratur


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Undersøger betingelser for og konsekvenser af nye hybride kulturprojekter og performative byrum i danske byer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. sep. 2009

af

af

Torben Wendelboe

d. 28. sep. 2009

Værket henvender sig bredt til alle med interesse for moderne dansk byudvikling og by-branding, som jo er en stadig væsentligere trend i byernes jagt på markering.

Værket indledes med at fremlægge sine teoretiske tilgange til temaet om oplevelses-byer og events, der skal markere byerne i oplevelsesøkonomiens tid. Der er fin teori og baggrund her. Derefter gennemgår forfatterne ganske nøje en lang række cases, der spænder fra fx Nordkraft i Aalborg til Musikteatret i Holstebro, fra Brandts i Odense til Aarhus Festuge. Der er allerede etablerede projekter med og projekter under udvikling. Det overordnede spørgsmål er: "Kan nye typer kulturprojekter, videnscentre og oplevelsesmiljøer koblet med performative byrum være drivkraft i en social, økonomisk og kulturel bæredygtig byudvikling?". Og det er det centrale spørgsmål lige nu, hvor projekterne florerer. Bogen er resultat af et projekt ved Aalborg Universitet, hvor forfatterne er beskæftiget som forskere. Der er et højt fagligt niveau men heldigvis også en fin formidling af stoffet, som alle med interesse her kan sætte sig ind i og få vinkler på. Rigtig mange farvefotos, god grafik m.v. gør værket meget publikumsvenligt. Litteraturliste.

Værket vil være standardværket på sit felt på dansk. Det kan fx fint fungere sammen med værker som Steffen Gulmann CityDesign, 2005, og Ny agenda : dansk landskabsarkitektur 2003-08, 2009.

En fremragende, væsentlig udgivelse om en vigtig trend i byudviklingen i disse år.