Gå til indholdEvighedens Port


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

317 sider

Udgivet

2002

Originaludgave

2002


Beskrivelse


Fantasy. Miranda var en almindelig pige - troede hun. Mr. Spoing fra Den Violette Dimension ved bedre, og snart er de på vej gennem tid og rum for at redde Jorden fra undergang


Anmeldelser (3)


12. feb. 2002

En spændende, morsom og meget fantasifuld bog. Den 13-årige Miranda bliver opsøgt af sin drømmetjener Mr. Spoing - en to meter høj violet græshoppe med gule vinger. Han fortæller Miranda at Jorden er ved at blive invaderet af de grusomme Nomaer. Kun Miranda kan stoppe Nomaerne, og sammen med Alex, skolens sejeste skater, kommer hun på en række fantastiske og uhyggelige rejser i mange forskellige og mærkelige verdener. Ud over den umiddelbare og hæsblæsende handling får læseren også et vist indblik i Mirandas følelsesliv. Bl.a. har hun for ikke så længe siden mistet sin hjerteveninde ved en trafikulykke - en ulykke hun føler sig skyldig i. Og hun er forelsket i den tilsyneladende uopnåelige Alex. Fortællingen er skrevet i et friskt og rigt sprog der vil appellere til læsere fra 6. klasse. At der er visse løse ender ved historiens afslutning forklarer serietitlen Drømmetjenerne ; 1 - man ser frem til fortsættelsen. Selvom vi efterhånden har mange fantasy-titler er det en populær genre, og denne titel er et godt supplement.

Lektørudtalelse

Af

Lasse Andersson (skole)

12. feb. 2002

Hvad skal jeg sige? En ny bog fra Dennis Jürgensen. Der er ingen tvivl om, at denne bog også vil falde i læsernes smag. Det er en fantasy-agtig science fiction for børn fra ca. 12 år. Den 13-årige Miranda er en almindelig pige. Hun har dog egenskaber, der gør, at hun er den eneste, der kan redde Jorden fra undergang. Sammen med skolekammeraten Alex hvirvles hun ind i et eventyr, der fører dem gennem tid, rum og parallelle verdener i andre dimensioner. Persongalleriet er meget fantasifuldt og som taget ud af en tegneserie med Linda og Valentin. Teknikken og oplevelserne omkring rejser mellem dimensioner er sjovt fundet på og meget billedskabende beskrevet. Drager og troldmænd møder vi også, og dragerne, som Miranda har en fornemmelse for, kommer vi utvivlsomt til at høre mere til. Den realistiske del af historien fungerer også fint. Forf. kan det der med at beskrive hverdagen sjovt og realistisk. Stemningen ved middagsbordet, spillet mellem klassekammeraterne, dialogen, følelserne overfor Alex. Men også skyldfølelsen i forbindelse med venindens død i en trafikulykke. Historien er ikke så original som flere af forfatterens øvrige bøger, men man sluger det hele og hænger på trods bogens tykkelse. Iøjnefaldende forside og fængende bagsidetekst.

Lektørudtalelse

Af

Bo Knudsen

Politiken

Af

Steffen Larsen

d. 23. feb. 2002


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2008

Ebog

2012

Ebog

2002

Lydbog (cd)

2005

Lydbog (bånd)

2003

Punktskrift

2003

Bog

2002

Diskette

2002