Gå til indholdEva Smith : jeg håber, jeg har gjort en forskel


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

Ca. 270 sider: ill.

Udgivet

2020

genre/form

biografierOriginaludgave

2020


Beskrivelse


Eva Smith (f. 1942) er et fyrtårn og en vagthund i kampen for retssikkerhed. Hun fortæller indlevende om sit liv og om sit omskiftelige arbejdsliv. Til læsere af markante personligheders biografier og interesserede i retspolitik


Anmeldelser (6)


8. sep. 2020

Eva Smith (f. 1942) er et fyrtårn og en vagthund i kampen for retssikkerhed. Hun fortæller indlevende om sit liv og om sit omskiftelige arbejdsliv. Til læsere af markante personligheders biografier og interesserede i retspolitik.

Hun er datter af tidligere justits- og indenrigsminister Hans Hækkerup, men hun vidste, at hun ville være sig selv og ikke ministerdatter. Hun blev jurist og den første kvindelige juraprofessor i Danmark. Hun er desuden en ivrig debattør og kommentator. Hun mener, at Danmark er på vej ned ad en glidebane ikke bare i retspolitikken, men også politisk, og fortæller om flere tilfælde i nyere tid, som har vagt hendes harme eller stødt hendes retfærdighedssans. Hun fortæller sideløbende om sin barndom og ungdom med et farligt rejseeventyr, om sine ægteskaber og børn og om det at få hverdagen til at hænge sammen som ung mor med børn, der skrev sin doktordisputats. Bogen indeholder familiebilleder og kronologisk biografi.

Biografien tegner et klart billede af en bramfri, stædig, ærlig og dedikeret kvinde, som har viet sit liv til forsvar for de svageste og deres retssikkerhed. Alt "rager hende", som hun selv siger, og det mærkes tydeligt.

I Mens tid er


samtaler Eva Smith med datteren Cathrine Asmussen om sin opvækst, sine ægteskaber og børn, samt om sin juridiske karriere. Hun har desuden skrevet en række fagbøger og tre børnebøgerI Mens tid er samtaler Eva Smith med datteren Cathrine Asmussen om sin opvækst, sine ægteskaber og børn, samt om sin juridiske karriere. Hun har desuden skrevet en række fagbøger og tre børnebøger.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen

Historie-online.dk [online]

Af

Preben Etwil

2020-10-07

Kristeligt dagblad

Af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 13. okt. 2020

Politiken

Af

Bettina Heltberg

d. 3. nov. 2020

Berlingske tidende

Af

Peter Nedergaard

d. 2. okt. 2020

Jyllands-posten

Af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 27. dec. 2020


Informationer og udgaver

Bog

2020

Lydbog (net)

2020

Ebog

2020