Gå til indholdEt eventyr om hjerterigelighed i kongeriget, der flød med mælk og data


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

55 sider: ill. i farver

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Tre mænd, Money, App og BIZ, beslutter sig for at skabe en dataædende drage, der vil gøre dem rige og almægtige. Kan de stakkels datariddere mon stoppe dem, eller er de alt for få? Et "eventyr" om datasikkerhed for læsere, der engagerer sig i persondata og databeskyttelse eller som dialogskaber på ungdomsuddannelserne


Anmeldelser (1)


14. jan. 2022

Tre mænd, Money, App og BIZ, beslutter sig for at skabe en dataædende drage, der vil gøre dem rige og almægtige. Kan de stakkels datariddere mon stoppe dem, eller er de alt for få? Et "eventyr" om datasikkerhed for læsere, der engagerer sig i persondata og databeskyttelse eller som dialogskaber på ungdomsuddannelserne.

Ved et designerbord i en penthouselejlighed lægger tre meget forskellige mænd en forretningsplan. Planen er designet med grådighed i tankerne og vedrører brugen af persondata - den fineste data der findes. De tre har skabt en dataspisende drage, der vil høste data og sælge dem for guld og grønne farme. Den røde dronning og hendes fæller har udelukkende satset på "synlig velfærd", så hvem skal stoppe dragen og den mørke fyrste, når både datariddere og forbrugerriddere er blevet så grueligt behandlet? Teksten er illustreret.

Kort satirisk kommentar til den nuværende prioritering af databeskyttelse og persondatalovgivning. Som i et ægte eventyr er alt sat på spidsen, og historien, der er spækket med fagudtryk. Bogen skal ikke nødvendigvis læses for sine litterære kvaliteter, men mere som en stemme i en debat. De flotte, lidt kantede illustrationer passer rigtig godt til teksten.

Ret unik udgivelse. Bug handler om et digitalt nedbrudBug. Bog 1


Ret unik udgivelse. Bug handler om et digitalt nedbrud.

Lektørudtalelse

Af

Christine Christensen


Informationer og udgaver

Bog

2021