Bøger / faglitteratur / erindringer

Et ekstremt lykkeligt liv


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
287 sider: ill. (nogle i farver)
Udgivet
2010
Ophav
Genre og form
erindringer

Beskrivelse


Skuespilleren Waage Sandø (f. 1943) beretter foruden om arbejdet på tv-skærmen og på diverse teatre som skuespiller eller direktør også om privatliv, opvæksten i et borgerhjem og ægteskaber.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2010

af

af

Søren Brunbech

d. 3. nov. 2010

Skuespilleren Waage Sandøs kendte ansigt pryder forsiden, og målgruppen er da også biografilæsere, der gerne vil læse om de kendtes liv og færden.

I samarbejde med journalisten Niels Ole Qvist fortæller Waage Sandø om sit lange liv inden for teater, film og tv-verdenen. Han voksede op i 1950'ernes København og interessen for teatret blev vakt, da faderen forpagtede restauranten på Det Ny Teater. Efter uddannelsen på Privatteatrenes Elevskole debuterede han på Folketeatret i Nøddebo Præstegård. Jobbene som skuespiller, der fulgte, vekslede med poster som teaterdirektør, bl.a. i Odense og for Det Danske Teater, og i moden alder opnåede Waage Sandø et folkeligt gennembrud for rollerne i tv-serierne Rejseholdet og Krøniken. Turen gennem karrieren er krydret med muntre historier fra livet som skuespiller, men også med beske bemærkninger til kollegaer han har været i clinch med, især i forbindelse med sine cheffunktioner. Der bliver undervejs også åbnet for et kig ind i privatlivet, med Waage Sandøes lidenskabelige forhold til kvinder som den røde tråd.

Blandt de mange nyere biografier om skuespillere er Ole Thestrups Min lange rejse hjem, 2009, der virker mere vedkommende bl.a. på grund af Thestrups åbne forhold til sine personlige problemer.

En hurtigt læst biografi, der nok mest vil leve på nysgerrighed efter at lære den kendte skuespiller nærmere at kende.


Berlingske tidende

d. 12. nov. 2010

af

af

Jakob Steen Olsen

d. 12. nov. 2010


Jyllands-posten

d. 30. okt. 2010

af

af

Henrik Lyding

d. 30. okt. 2010