Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Er I der? : en facebookroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
277 sider
Udgivet
2010
Ophav
Genre og form
roman
Målgruppe

For 13-16-årige


Beskrivelse


Facebookroman. Efterskolevennerne Mirabella, Rebekka, Tobias og Valdemar skriver med hinanden på Facebook. De hører ingenting fra vennen Johan, men finder snart ud af, at han har desperat brug for hjælp.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2010

af

af

Pia Boisen Michelsen

d. 10. maj 2010

Ungdomsroman fra 13 år om efterskolevenskaber, forelskelse og selvmord. Romanen er skrevet af fire kendte danske børnebogsforfattere og er oprindeligt udgivet på Facebook indlæg for indlæg.

Romanen udspiller sig på Facebook, hvor fire efterskolevenner - Mirabella, Rebekka, Tobias og Valdemar - prøver at holde kontakten efter 9. klasse. De hører ingenting fra vennen Johan, men finder snart ud af, at han har forsøgt at begå selvmord. Spændende og velskrevet roman med et meget autentisk præg. Hovedtrækkene er aftalt på forhånd, men ellers har forfatterne skrevet uafhængigt af hinanden. Historien fungerer fint som bog og holder sit fokus og spændingsniveau hele vejen igennem. Der går lidt røverhistorie i den afsluttende menneskejagt, og man får aldrig helt at vide, hvad Johans problemer går ud på. Det betyder nu heller ikke så meget, da det er de fire skrivende hovedpersoner, der bærer historien med deres sjove, følsomme og ærlige indlæg. Sproget er levende teenagetalesprog, som man møder det på nettet.

Blog- og facebookromaner har eksisteret for voksne i et par år. For unge findes der fx Carrie CPH, som inddrager Myspace, men dette facebookprojekt for unge er det første af sin slags.

Spændende og læseværdig ungdomsroman, der både udspiller sig og er forfattet på Facebook. De korte afsnit, det autentiske miljø og levende sprog vil måske også appellere til mindre læsevante unge.


Berlingske tidende

d. 11. juni 2010

af

af

Kari Sønsthagen

d. 11. juni 2010


Politiken

d. 28. aug. 2010

af

af

Kathrine Assels

d. 28. aug. 2010


Børn & bøger

Årg. 63, nr. 5 (2010)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 63, nr. 5 (2010)