Gå til indholdEnhver betydning er også en mislyd : genrer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

47 sider

Udgivet

2009

genre/form

digteOriginaludgave

2009


Beskrivelse


En samling tekster, der leger med ord, begreber og litterære genrer og derved kaster et blufærdigt slør over digterens tanker om kærlighed og seksualitet


Anmeldelser (8)


23. apr. 2009

Frisk lille samling af tekster, hvis målgruppe i første omgang er læsere af ny dansk lyrik, og selvfølgelig de som følger forfatterskabet. Men som jeg også forestiller mig måske brugt i forskellige undervisningssammenhænge, hvor teksternes forskellige genrer er en umiddelbar fordel.

Er det en roman, en digtsamling, en prosatekst, et katalog? Svaret er, at Lars Skinnebachs nye bog er lidt af det hele. Mest af alt en samling af tekster med forskellig form eller genrer. Ordet "genrer" står da også på forsiden som en slags undertitel. Skinnebach (f. 1973) er elev af Forfatterskolen 1996, og debuterede i 2000 med digtsamlingen Det mindste paradis. Senest digtsamlingen Din misbruger, 2006. Samlingen indledes med en miniroman, hvor LS' poetiske tæft dog skinner klart igennem, fx: "Johnny Rotten er død, men ikke glemt. Eller omvendt. Lad os bløde sammen." Ellers er her digte, notater og altså som nævnt endog et slags tekstkatalog med nummererede tekstlinjer, hvor ikke mindst erotikken går rent ind. Her hedder det fx "Find større trøst i lugten af sæd på dine kinder" eller "Når du kommer bliver vinteren uendelig". Første tekster jeg læser af forfatteren, og jeg er bestemt inspireret til at dykke ned i hans andre samlinger.

Jeg kan ikke umiddelbart finde nogen anden dansk lyriker at sammenligne med, og det er bestemt ikke skidt med et unikt poetisk udtryk.

Det er en interessant tekstsamling, der vil udfordre og læses af de nysgerrige. Poetisk og velgørende anderledes.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Sentura [online]

Af

Stefan Kjerkegaard

2009-08-26

Berlingske tidende

Af

Nanna Goul

d. 15. maj. 2009

Politiken

Af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 12. sep. 2009

Kristeligt dagblad

Af

Peter Stein Larsen

d. 30. maj. 2009

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 29. maj. 2009

Information

Af

Erik Skyum-Nielsen

d. 6. maj. 2009

Standart

Af

Gregers Andersen

Årg. 23, nr. 3 (2009)


Informationer og udgaver

Ebog

2017

Bog

2009