Bøger / faglitteratur

En verden af fiskeoplevelser : fortællinger om fiskeoplevelser fra hele verden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
383 sider: ill. i farver
Udgivet
2010
Ophav

Beskrivelse


Bogen bringer læseren rundt om fluefiskeri, big game fiskeri og traditionelt hav- og kystfiskeri. Undervejs besøges mange forskellige lande og der berettes om kammeratskab, unikke naturoplevelser og mødet med andre mennesker.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. dec. 2010

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 1. dec. 2010

Lystfiskere med lyst til at rejse, eller nogle som har gjort det, er målgruppen. Den skal formidles på linje med andre bøger for lystfiskere.

De to erfarne lystfiskere er også erfarne formidlere bl.a. er David Nielsen tilknyttet bladet "Fisk & Fri", og det har været deres drøm og har kostet meget arbejde, at udgive en bog med erfaringer fra og beskrivelser af, deres fisketure verden rundt. Alaska, Stillehavet ved Mexico, Island, Den Engelske Kanal, Florida, Finnmarken, Australien, Nordsøen, Irland, Venezuela, Nordatlanten og Østersøen er de lokaliteter, der bringes historier fra skrevet på skift af de to forfattere. Der fanges mange fisk og rejses en del, og flowet i hver historie er struktureret på måder kendt fra andre fiskebøger og artikler i blade. Det er både underholdende, hyggelig og inspirerende læsning, der suppleres af mange fine billeder, der primært er illustrationer af teksten og ikke udgør en selvstændig del af bogen.

Der er gennem årene lavet mange bøger om og for lystfiskerrejsende fx af Steen Ulnits. Denne udmærker sig ved at være ny, sin geografiske bredde og sine nyere fiskemetoder, men er ikke fornyende for genren, som Skælsætninger der udgives samtidigt og som er flottere og mere poetiske.

Formidling af fiskeoplevelser i fremmede farvande er altid fascinerende, og selv om bogen ikke lægger markant nye dybder til fiskelitteraturen, er det både underholdende og hyggelig læsning at følge de to formidlere og fiskere rundt i det meste af verden.