Gå til indholdEn morders bekendelser : Ole Kollerøds historie


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

301 sider

Udgivet

2022

genre/form

biografierOriginaludgave

2022


Beskrivelse


I 1840 blev Ole Kollerød halshugget på Amager Fælled, kun 38 år gammel. Henrettet for mordet på en papirkusk. Få hele Ole Kollerøds triste og ulykkelige skæbne i denne "true crime" fortælling fra den danske guldalder. For læsere af autentiske biografier af historisk karakter


Anmeldelser (2)


22. apr. 2022

I 1840 blev Ole Kollerød halshugget på Amager Fælled, kun 38 år gammel. Henrettet for mordet på en papirkusk. Få hele Ole Kollerøds triste og ulykkelige skæbne i denne "true crime" fortælling fra den danske guldalder. For læsere af autentiske biografier af historisk karakter.

Teksten, der er skrevet i jeg-form, indledes med at Ole Kollerød fortæller om de første 15 år af sit liv, hvorefter den bevæger sig fremad og over 15 kapitler fortæller om Kollerøds triste skæbne. Der optræder løbende, og mellem kapitlerne flere "explainer" afsnit, der fortæller om datidens forhold indenfor fængselsvæsnet, men også om mere dagligdags ting. Det hele afsluttes med et efterord samt en litteraturliste.

Man kan godt mærke at forfatteren Niels Peter Juel Larsen er en garvet herre udi historiske romaner. For denne bog er både spændende og dragende på sin helt egen specielle måde. Teksten er yderst velformuleret og velskrevet. De utallige explainer afsnit er virkelig medvirkende til at skabe en yderst levende historie. Som fan af historisk litteratur kan jeg kun anbefale denne bog.

For yderligere litteratur om Ole Kollerød se Min historie


For yderligere litteratur om Ole Kollerød se Min historie.

Lektørudtalelse

Af

Lars Ovesen

Historie-online.dk [online]

Af

Ulla Weishaupt

2022-04-26


Informationer og udgaver

Bog

2022

Lydbog (net)

2022

Ebog

2022