Gå til indholdEn mørkere himmel : kriminalroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

313 sider

Udgivet

2017

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Krimi. En lyshåret kvinde findes død på klipperne på Gran Canaria. Måden hun ligger på, leder tankerne hen på et kunstværk. Journalisten Sara og den tidligere politimand Kristian følger politiets arbejde tæt. Drabssagen udvikler sig, da der sker endnu et mord


Anmeldelser (4)


11. jan. 2016

Ny serie fra Jungstedt og Eliassen til alle fans af den nordiske krimigenre.

Første del af svenske Jungstedt og norske Eliassens "Gran Canaria-serien". Vi møder journalisten Sara, der arbejder på den skandinaviske avis på øen, og Kristian, der er ansat ved det svensk-norske konsulat i Las Palmas - og er tidligere politimand. En lyshåret kvinde findes død på klipperne, og måden hun ligger på, leder tankerne hen på et kunstværk. Politiet starter opklaringsarbejdet - det samme gør Sara og Kristian. Drabssagen udvikler sig, og samtidig med følger vi udviklingen i privatlivet. Sideløbende kører en fortælling om en fiskerkone og hendes søn og deres liv, hvor man starter med at se tilbage i deres liv og efterhånden når op til nutiden. Det er første gang forfatterparret skriver en bog sammen. Jungstedt kender vi fra krimierne om Anders Knutas, og Eliassen er primært (børne)fantasyforfatter.

Historien virker ikke helt så gennemarbejdet som Jungstedts tidligere krimier. Man kan ca. halvvejs i bogen gætte drabsmanden, og der er en del klichéer samt ikke virkelighedstro begivenheder. De to spor supplerer hinanden fint, men der er bare ikke samme dybde i bogen, som i serien om Knutas. Derimod er der mange fine beskrivelser af øen. Den kan næsten bruges som rejsebeskrivelse sine steder.

Bogen er stil med andre nordiske krimiforfattere som Camilla Läckberg, Viveca Steen, Sara Blædel og Jørn Lier Horst.

Lektørudtalelse

Af

Lene Hedengran Rasmussen

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 13. maj. 2016

Litteratursiden.dk [online]

Af

Lene Jensen

2016-01-29

Politiken

Af

Anne Bech-Danielsen

2016-01-31


Informationer og udgaver

Bog

2017

Bog

2016

Bog

2016

Lydbog (net)

2017

Lydbog (net)

2016

Lydbog (cd-mp3)

2016

Ebog

2016