Gå til indholdBøger / faglitteratur

En middag i Rom


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

274 sider

Udgivet

2021

Ophav

Andreas Viestad(forfatter)

Per H. Jacobsen(oversætter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Sprudlende og appetitvækkende levendegørelse af vores historie gennem hvad der kunne kaldes "kulinarisk arkæologi". For elskere af - og nysgerrige på - Rom, mad og kulturhistorie


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2021

af

af

Heidi Mørch

d. 24. sep. 2021

Sprudlende og appetitvækkende levendegørelse af vores historie gennem hvad der kunne kaldes "kulinarisk arkæologi". For elskere af - og nysgerrige på - Rom, mad og kulturhistorie.

Med udgangspunkt i et måltid på restaurant “La Carbonara“ på Campo de’ Fiori i Rom tages vi på en kulturhistorisk og gastronomisk tidsrejse. Bogens hovedidé er på en gang at fortælle en større historie om et specifikt sted og samtidigt om hele verden, ved at lade maden fortælle historien om vores oprindelse, levevis, motivationer og inspirationer: "om smagene, der ændrede os, råvarerne, som tæmmede os, maden, som gav næring til et imperium, og om jagten på ophavet til verdens bedste ret". Der afsluttes med en fyldig litteraturliste, lidt spisestedsanbefalinger samt ikke mindst den måske mest autentiske opskrift på pasta carbonara. Andreas Viestad er norsk madskribent, restauratør, tv-kok og kulturhistoriker. Dette er hans første bog på dansk.

Velskrevet og velredigeret. Man bliver på en gang klogere, vanvittig godt underholdt og frygtelig sulten.

I Rom: evig mad fra den evige stad får vi også kombinationen af kulturhistorie og romersk gastronomi, men med hovedvægten i langt højere grad lagt på opskrifter.


Kristeligt dagblad

d. 29. dec. 2021

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 29. dec. 2021Informationer og udgaver

2021

Bog

Andreas Viestad

EC Edition, 1. udgave

2021

Ebog

Andreas Viestad

EC Edition

2022

Lydbog (net)

indlæser: Flemming Enevold

Saga